Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Punčové rezy

vegetarianka3
vegetarianka3
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

10 ks
vajce
220 g
kryštálový cukor
1 balíček
vanilínový cukor
1 ks
citrón
270 g
hladká múka
1 štipka
červená potravinárska farba
300 g
džem

Na cukrový sirup

315 g
kryštálový cukor
315 ml
voda
1 PL
rumová esencia
1 PL
punčová esencia

Na cukrovú polevu

200 g
práškový cukor
2 ks
citrón
1 štipka
červená potravinárska farba
čokoláda na ozdobu

postup

1.
Žĺtky, 100 g cukru, vanilínový cukor a nastrúhanú citrónovú kôru z jedného citróna vyšľaháme dopenista. Z bielkov a zo 120 g cukru vyšľaháme tuhý sneh. Tieto dve hmoty spojíme a primiešame múku.
2.
Z cesta si odložíme tri štvrtiny, zvyšnú jednu štvrtinu zafarbíme červenou potravinárskou farbou rozmiešanou v 1 lyžičke vody. Obe cestá pečieme zvlášť na plechu vystlanom papierom na pečenie asi 20 až 30 minút pri teplote 180 °C. Po upečení ich necháme vychladnúť. Potom biely plát priečne prekrojíme na dve polovice.
3.
Cukrový sirup: Do vody dáme variť cukor, pokým nevznikne hustejšia zmes. Keď vychladne, pridáme do nej punčovú a rumovú arómu.
4.
Prvý biely plát cesta potrieme z jednej strany džemom. Druhou stranou ho položíme na plech vystlaný papierom. Položíme naň červený plát, ktorý poriadne navlhčíme cukrovým sirupom. Aj druhý bledý plát natrieme z jednej strany džemom. Natretou stranou ho položíme na červený plát a zaťažíme doskou. Pláty necháme do druhého dňa tak, nech sa dobre spoja. Druhý deň potrieme vrch zákuska tenkou vrstvou džemu. Po dĺžke prekrojíme na polovice alebo na tretiny.
5.
Cukrová poleva: Vymiešame spolu cukor, šťavu z dvoch citrónov a červenú potravinársku farbu rozmiešanú v 1 lyžičke vody. Punčové rezy potrieme navrchu polevou a ozdobíme čokoládou.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
veja02
31.10.2015 11:51 | |
+7 -1
A kypriaci pracok netreba??
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...