Pridať recept

Punčové rezy

ingrediencie

10 ks
vajce
220 g
kryštálový cukor
1 balíček
vanilínový cukor
1 ks
citrón
270 g
hladká múka
1 štipka
červená potravinárska farba
300 g
džem

Na cukrový sirup

315 g
kryštálový cukor
315 ml
voda
1 PL
rumová esencia
1 PL
punčová esencia

Na cukrovú polevu

200 g
práškový cukor
2 ks
citrón
1 štipka
červená potravinárska farba
čokoláda na ozdobu

postup

1.
Žĺtky, 100 g cukru, vanilínový cukor a nastrúhanú citrónovú kôru z jedného citróna vyšľaháme dopenista. Z bielkov a zo 120 g cukru vyšľaháme tuhý sneh. Tieto dve hmoty spojíme a primiešame múku.
 
2.
Z cesta si odložíme tri štvrtiny, zvyšnú jednu štvrtinu zafarbíme červenou potravinárskou farbou rozmiešanou v 1 lyžičke vody. Obe cestá pečieme zvlášť na plechu vystlanom papierom na pečenie asi 20 až 30 minút pri teplote 180 °C. Po upečení ich necháme vychladnúť. Potom biely plát priečne prekrojíme na dve polovice.
3.
Cukrový sirup: Do vody dáme variť cukor, pokým nevznikne hustejšia zmes. Keď vychladne, pridáme do nej punčovú a rumovú arómu.
4.
Prvý biely plát cesta potrieme z jednej strany džemom. Druhou stranou ho položíme na plech vystlaný papierom. Položíme naň červený plát, ktorý poriadne navlhčíme cukrovým sirupom. Aj druhý bledý plát natrieme z jednej strany džemom. Natretou stranou ho položíme na červený plát a zaťažíme doskou. Pláty necháme do druhého dňa tak, nech sa dobre spoja. Druhý deň potrieme vrch zákuska tenkou vrstvou džemu. Po dĺžke prekrojíme na polovice alebo na tretiny.
5.
Cukrová poleva: Vymiešame spolu cukor, šťavu z dvoch citrónov a červenú potravinársku farbu rozmiešanú v 1 lyžičke vody. Punčové rezy potrieme navrchu polevou a ozdobíme čokoládou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
yvan2000
3.12.2016 21:53 | |
+21 -10
samozrejme, že treba
veja02
31.10.2015 11:51 | |
+40 -6
A kypriaci pracok netreba??
Podobné články
Domáci jahodový džem: Najlepšie overené recepty a zopár užitočných rád (nielen) pre začiatočníkov
Uchovajte pravú chuť jahôd v sladkých džemoch a lekvároch, ktoré vám ju budú pripomínať až do ďalšej jahodovej sezóny.
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...
Vianočný punč
Takýto na trhoch nenájdete! NAJLEPŠÍ VIANOČNÝ PUNČ: Na Vianoce nesmie chýbať a poteší nielen oči, ale zahreje aj dušu (recepty)
Zahrejte sa výbornými vianočnými nápojmi. Punč na 15 rôznych spôsobov, ktoré musíte vyskúšať.
Legendárne PUNČOVÉ REZY: Takto ich pečú naše gazdinky, prudko návykový ružový zákusok na vianočný stôl
Legendárne PUNČOVÉ REZY: Takto ich pečú naše gazdinky, prudko návykový ružový zákusok na vianočný stôl
Krásne ružové a dokonale šťavnaté. Presne také sú punčové rezy, ktoré nesmú na Vianoce chýbať. Pozrite si...