Babičkin jablkový nákyp
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
10
ks
jablko
20
g
kryštálový cukor
2
PL
biele víno
3
ks
vajce
60
g
cukor
1
balíček
vanilkový cukor
1
ks
citrón
1
ČL
mletá škorica
20
g
hrozienka
50
g
mandle
2
PL
strúhanka
postup
1.
Očistíme jablká, olúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na tenšie plátky. Zalejeme ich vínom, pridáme cukor a dusíme 5 minút. Už zmäknuté jablká necháme vychladnúť.
2.
Vymiešame si žĺtky s cukrom, pridáme vychladnuté jablká, nastrúhanú citrónovú kôru z citrónu , škoricu, hrozienka a nakrájané mandle. Všetko spolu premiešame, prisypeme lyžicu strúhanky a vmiešame vyšľahaný sneh z troch bielkov.
3.
Nákyp pečieme vo vymastenej, strúhankou posypanej forme asi 45 minút. Podávame posypané práškovým alebo škoricovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.