Bravčové karé s brusnicami
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
bravčové karé
2
PL
olej
soľ
drvená rasca
4
dl
vývar
brusnicový kompót
postup
1.
Mäso potrieme olejom, osolíme a posypeme rascou. Trochu ho podlejeme vodou a dáme do rúry piecť. Podlievame vlastnou šťavou a keď sa mäso zapečie, zalejeme ho vývarom. Aby sa rovnomerne prepieklo, musíme ho počas pečenia obrátiť a občas polievame šťavou.
2.
Pečieme asi 80 minút, potom potrieme povrch mäsa brusnicovým kompótom a pečieme ešte 10 minút. Hotové mäso nakrájame na tenké plátky. Podávame so zemiakmi alebo knedľou.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.