Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Dvojfarebný pšenový koláč bez lepku

kucharka26
kucharka26
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

300 g
zmes kukuričných cerálií, semienok a orieškov
2 ks
vaječný žĺtok
3 PL
trstinový cukor
2 PL
kakao
6 PL
olej
voda

Plnka

200 g
pšeno
2 ks
vaječný bielok
2 ks
vajce
4 PL
trstinový cukor

postup

1.
Cereálie, orechy a semienka (v originálnom recepte boli miesto cereálií zvolené orechy) vložíme do kuchynského robota a rozdrvíme na prášok.
2.
Ku zmesi potom pridáme kakao, žĺtka a cukor. Všetko spolu premiešame. Pridáme toľko vody, aby nám vzniklo tuhé cesto.
4.
Pšeno pred varením prepláchneme 2x vriacou vodou a dáme variť do dvojnásobného množstva vody. Pšeno je hotové, keď voda úplne zmizne z hrnca (priebežne miešame). Vložíme do rúry na 180 stupňov a pečieme 15 min.
5.
Horúce pšeno preložíme do mixéra, pridáme bielka, celé vajíčka a cukor a rozmixujeme na hladkú kašu.
6.
Na predpečené cesto vylejeme plnku a dopekáme ďalších 15 min. pri teplote 200 stupňov, až sa nám na povrchu vytvorí kôrka.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...