Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Dvojfarebný pšenový koláč bez lepku

kucharka26
kucharka26
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

300 g
zmes kukuričných cerálií, semienok a orieškov
2 ks
vaječný žĺtok
3 PL
trstinový cukor
2 PL
kakao
6 PL
olej
voda

Plnka

200 g
pšeno
2 ks
vaječný bielok
2 ks
vajce
4 PL
trstinový cukor

postup

1.
Cereálie, orechy a semienka (v originálnom recepte boli miesto cereálií zvolené orechy) vložíme do kuchynského robota a rozdrvíme na prášok.
2.
Ku zmesi potom pridáme kakao, žĺtka a cukor. Všetko spolu premiešame. Pridáme toľko vody, aby nám vzniklo tuhé cesto.
4.
Pšeno pred varením prepláchneme 2x vriacou vodou a dáme variť do dvojnásobného množstva vody. Pšeno je hotové, keď voda úplne zmizne z hrnca (priebežne miešame). Vložíme do rúry na 180 stupňov a pečieme 15 min.
5.
Horúce pšeno preložíme do mixéra, pridáme bielka, celé vajíčka a cukor a rozmixujeme na hladkú kašu.
6.
Na predpečené cesto vylejeme plnku a dopekáme ďalších 15 min. pri teplote 200 stupňov, až sa nám na povrchu vytvorí kôrka.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
umyvacka riadu finish
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Neznášate každodenné umývanie riadu? Preskúmajte pádne dôvody, prečo si konečne zaobstarať automatickú umývačku.
Domáceho perníkové korenie
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vôňa perníkov alebo medovníkov neodmysliteľne patrí k Vianociam a čarovnej atmosfére, ktorú so sebou vianočné sviatky...
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov, môžeme si ju...