Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Makovec

muz_s_vareskou
muz_s_vareskou
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 ml
mlieko
3 PL
olej
3 PL
rum
2 ks
vajce
200 g
mletý mak
230 g
cukor
1 ks
vanilkový cukor
1 PL
mletá škorica
2 KL
citrónová kôra
1,5 KL
citrónová šťava
380 g
hladká múka
1 ks
kypriaci prášok

postup

1.
Do nádoby domácej pekárne vlejeme najskôr všetky tekutiny a potom pridáme sypké prísady postupne tak ako sú uvedené. Zapneme pekáreň a nastavíme príslušný program (koláč, sladký ...). V momente, kedy sa končí miešanie, vytiahneme opatrne miešacie príslušenstvo a upečieme.
2.
Hotový makovec necháme ešte 5 až 10 minút uzavretý v pekárni, potom vytiahneme formu a po 5 minútach makovec vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
u0161tefnia858
3.10.2013 17:55 | |
+0 -0
tak fajn tak ho určite vyskúšam :O
u0161tefnia858
1.10.2013 14:47 | |
+0 -0
chcem sa opýtať či sa musí robiť len v dom.pekárne??? 3:)
dobruchut.sk
2.10.2013 11:23 | |
+1 -0
kludne sa to moze piect aj vo forme na srnci chrbat, ci na plechu :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...