Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Makovec

muz_s_vareskou
muz_s_vareskou
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 ml
mlieko
3 PL
olej
3 PL
rum
2 ks
vajce
200 g
mletý mak
230 g
cukor
1 ks
vanilkový cukor
1 PL
mletá škorica
2 KL
citrónová kôra
1,5 KL
citrónová šťava
380 g
hladká múka
1 ks
kypriaci prášok

postup

1.
Do nádoby domácej pekárne vlejeme najskôr všetky tekutiny a potom pridáme sypké prísady postupne tak ako sú uvedené. Zapneme pekáreň a nastavíme príslušný program (koláč, sladký ...). V momente, kedy sa končí miešanie, vytiahneme opatrne miešacie príslušenstvo a upečieme.
2.
Hotový makovec necháme ešte 5 až 10 minút uzavretý v pekárni, potom vytiahneme formu a po 5 minútach makovec vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
u0161tefnia858
3.10.2013 17:55 | |
+0 -0
tak fajn tak ho určite vyskúšam :O
u0161tefnia858
1.10.2013 14:47 | |
+0 -0
chcem sa opýtať či sa musí robiť len v dom.pekárne??? 3:)
dobruchut.sk
2.10.2013 11:23 | |
+1 -0
kludne sa to moze piect aj vo forme na srnci chrbat, ci na plechu :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...
vajce
Poznáte označenie vajíčok?
Poznáte označenie vajíčok?
Podľa akosti sa vajíčka rozdeľujú do dvoch tried, pre maloobchodný predaj sú určené iba čerstvé vajcia s označením A,...