Pridať recept

Zeleninová torta

ingrediencie

150 g
karfiol
100 g
mrkva
100 g
petržlen
50 g
zeler
50 g
kaleráb
100 g
hrach
trochu
soľ
3 ks
vajce
trochu
mleté čierne korenie
25 g
hladká múka
1 ks
tuk na vymastenie

postup

1.
Karfiol uvaríme v osolenej vode a rozoberieme na malé ružičky. Ostatnú zeleninu, okrem hrášku, uvaríme v osolenej vode a pokrájame na malé kocky. Potom hrášok, karfiol a ostatnú zeleninu premiešame s vajcami,mletým čiernym korením, hladkou múkou a soľou.
 
2.
Bábovkovú alebo tortovú formu vymastíme tukom a vysypeme detskou krupicou. Do formy natlačíme pripravenú zmes, vrch prikryjeme alobalom a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečenú tortu vyklopíme na misu a ozdobíme zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.