Pridať recept

Ostrá pochúťka

ingrediencie

500 g
paprika
500 g
paradajka
150 g
cibuľa
350 g
kryštálový cukor
100 ml
vínny ocot
1 ks
feferónka
1 KL
mleté čierne korenie
1 KL
mletá paprika
1 KL
soľ
8 ks
klinčeky
1 balíček
Gelfix

postup

1.
Paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Umyjeme papriky a feferónku a zbavíme ich vnútra a nakrájame. Olúpeme cibuľu a nakrájame ju na kolieska. Vložíme ju do hrnca, pridáme ocot, mleté čierne korenie, soľ a papriku. Budeme variť 10 minút za občasného miešania.
 
2.
Rozmiešame Gelfix Super 3:1 s 2 lyžicami cukru a vmiešame do zmesi. Pridáme zvyšok cukru a opätovne privedieme do varu. Budme variť 5 minút a naplníme zmes po okraj do pohárov, do ktorých sme pred tým vložili klinčeky. Poháre dobre uzavrieme viečkom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
28.8.2013 22:20 | |
+0 -0
Recept jsem dnes vyzkoušela.,ale na 1 Gelfix jsem dala 2x tolik surovin - kromě cukru,samozřejmě..je to krásně pikantní směs,přestože jsem použila jen papričky Jalapeňos -2 čerstvé.Děkuji autorovi za zveřejnění této neobvyklé pochoutky (y) :!
salamandra635
3.8.2013 13:35 | |
+0 -2
A neidú tu žiadne feferonky,lebo z čoho bude ostrá.....????
AMOR414
3.8.2013 13:35 | |
+6 -3
A co je na tom ostre? Nirmalne zavarane leco...
Podobné články
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Urobte si kimči – poklad ázijskej gastronómie
Urobte si kimči: Fermentovaný poklad ázijskej gastronómie
V ostatných rokoch sa tešia veľkej popularite fermentované potraviny. Nielen, že dodávajú jedlám zaujímavú...
Nakladaná cibuľa
Ako pripraviť nakladanú cibuľu a 3 dôvody, prečo ju budete chcieť podávať takmer ku všetkému
Túto cibuľku pripravíte veľmi rýchlo a jednoducho a budete ju chcieť mať stále poruke.
Fermentovaná zelenina
Žiadne varenie, žiadny cukor! Toto sú dôvody, prečo fermentovať zeleninu zo záhrady
Fermentovaná zelenina je rovnako výživná ako čerstvá, ale má oveľa lepšiu chuť a konzistenciu.
Kedy najneskôr naložiť kapustu, aby bola perfektná do vianočnej kapustnice?
Toto nesmiete zmeškať! Kedy najneskôr naložiť kapustu, aby bola perfektná do vianočnej kapustnice?
Kyslá kapusta je nevyhnutnosťou (nielen) na vianočnom stole. Počas zimy nám poskytuje kopec vitamínov a je...