Pridať recept

Kačacie mäso nakyslo

ingrediencie

1 ks
kačka
50 g
kačací tuk
1 ks
cibuľa
štipiek
soľ
1 ks
bobkový list
5 ks
celé čierne korenie
500 ml
mlieko
60 g
hladká múka
1 PL
cukor
podľa chuti
ocot

postup

Kačku očistíme, umyjeme, odstránime kožu aj tuk a nakrájame na menšie kúsky. Tuk nakrájame na drobné kúsky, vyškvaríme, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno a opražíme. Potom pridáme mäso, soľ, bobkový list, korenie, podlejeme vriacou vodou a prikryté udusíme domäkka. V mlieku rozmiešame múku, vlejeme do mäsa a 20 minút varíme. Nakoniec dochutíme cukrom a octom. Podávame s cestovinou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Plnená kačica pečeňou
VIDEO: Dokonalá, chrumkavá kačka
Dobre upečená kačka si vyžaduje trpezlivosť.
Chutná dilema: Hus alebo kačka?
Hus alebo kačka? Čo sa viac oplatí? Overené rady a tipy
Ak sa neviete rozhodnúť, nasledovné riadky vás určite navedú tým správnym smerom.
Pečená kačka
Jesenné hody: Ako využiť celú kačku?
Šikovnú gazdinku spoznáte okrem iného podľa toho, že v jej kuchyni nevyjde nič nazmar. Každú surovinu dokáže...
Kačacie prsia
Kačacie prsia: Pripravte ich na nové, delikátne spôsoby
Najchutnejšou časťou kačky sú nepochybne prsia. Tie sú hlavnou hviezdou viacerých gastronomických delikates. U...
Pečená kačka na jablkách
Jesenná, pečená kačka: S jablkami a dusenou kapustou
Takto si predstavujeme poctivý nedeľný obed.
TOP
Ako pripraviť naozaj výbornú kačku? Tajomstvo dokonale chrumkavej kačky odhalené, žiaden med! Stačí ju
Ako pripraviť naozaj výbornú kačku? Tajomstvo dokonale chrumkavej kačky odhalené, žiaden med! Stačí ju potrieť touto surovinou
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Vyberte si z našej bohatej ponuky receptov na obľúbenú kačku...