Vašich
22711
receptov

Brusnicový kompót

Suroviny:

Postup receptu:

  • Cukor rozpustíme v menšom množstve vody, pridáme korenie a prevaríme. Nasypeme očistené brusnice, pridáme citrónovú kôru a uvaríme ich domäkka, približne 10 minút. Naplníme menšie zaváracie poháre a zatvoríme. Ak pri varení brusnice pustia veľa šťavy, vyberieme ovocie a necháme zhustnúť šťavu. Nesterilizujeme.
Ohodnoť recept
  • Hodnotenie: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tlačiť recept
100 100 1

Podobné recepty

Diskusia k receptu

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu Brusnicový kompót.

Ďalšie recepty

Zajac v smotanovej omáčke

Mäso zo zajaca si umyjeme, odblaníme a prešpikujeme pásikmi slaniny. Zmiešame si v miske soľ a všetky koreniny, ktoré vtrieme do mäsa a odložíme na chladné miesto tak na 120 minút.. Na panvici si...

Recept od: kuchtik1 kuchtik1

Brusnicová omáčka

Zavárané ovocie rozmixujeme, precedíme, prípadne prelisujeme cez plátno, aby sme odstránili semienka (nie je to nevyhnutné). Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, rozriedime s vodou, pridáme...

Recept od: gurmanka gurmanka

Videorecept: Kuracie prsia s karí a jablkom

Kuracie mäso umyjeme, nakrájame na tenšie plátky a jemne naklepeme. Osolíme, okoreníme a jemne dochutíme karí korením. Na panvici rozpustíme maslo, na ktorom mäso z oboch strán opečieme. Po opečení...

Recept od: budemtedasom budemtedasom

Pečené pstruhy na smotane

Pstruhy na niekoľkých miestach narežeme, osolíme, poprášime hladkou múkou a na miernom plameni z oboch strán opečieme na masle .. Do výpeku primiešame víno, muškátový kvet a smotanu, v ktorej sme...

Džem z egrešov a jost

Egreše a josty si očistíme a rozmixujeme. Dáme ich variť do veľkého hrnca. Pridáme cukor. Necháme asi 15 minút vrieť. Potom džem odstavíme, pridáme kyselinu citrónovú. Na rozpálenej panvici ešte...

Recept od: helkahelenka helkahelenka

Malinový džem so zázvorom

Malinový džem je náš obľúbený, tohto roku som k nemu pridala aj zázvor a chuť je úžasná.

Recept od: katik030 katik030

Jostovo - hruškový džem

Josta - Je to kríženec čiernej ríbezle a egreša, chuťovo niečo medzi tým, vzhľadom skôr ako egreš.

Recept od: rastislav35 rastislav35

Zaváraná fazuľa s párkom

Chutné na studeno, iba otvoriť a papať s chlebíkom. Alebo aj na teplé využitie v kuchyni, ako zmes na špagety, cestoviny.

Recept od: 252mariska 252mariska

Malinový džem s medovkou a limetou

Celé stonky medovky skombinujeme s cukrom a necháme minimálne 12 hodín stáť v uzavretej nádobe (najlepšie cez noc). Na druhý deň medovku vyberieme.. Maliny vložíme do prázdneho hrnca, mierne ich...

Recept od: lieeenkaaa lieeenkaaa
Viac podobných receptov nájdete v kategóriách: Zaváranie

Najobľúbenejšie témy:

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×