Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info
Vašich
29276
receptov

Brusnicový kompót

Suroviny:

Postup receptu:

  • Cukor rozpustíme v menšom množstve vody, pridáme korenie a prevaríme. Nasypeme očistené brusnice, pridáme citrónovú kôru a uvaríme ich domäkka, približne 10 minút. Naplníme menšie zaváracie poháre a zatvoríme. Ak pri varení brusnice pustia veľa šťavy, vyberieme ovocie a necháme zhustnúť šťavu. Nesterilizujeme.
Ohodnoť recept
  • Hodnotenie: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tlačiť recept
100 100 1

Podobné recepty

Diskusia k receptu

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu Brusnicový kompót.

Kým skončíte s varením, prečítajte si:

Ďalšie recepty

Fotorecept: Jablkové mlieko s brusnicami

Suroviny.. Do vody dáme cukor, pokrájaná jablká a chvíľu povaríme.. Pomixujeme s brusnicami a s mliekom.. Pomixované.. Nalejeme do pohárov, deťom chutí piť s hrubšou slamkou.

Recept od: eruska25 eruska25

Brusnicový kompót

Umyjeme brusnice a bez vody ich postavíme na oheň. Miešame, aby sa nepripálili. Keď pustia šťavu, pridáme cukor a varíme 10 minút. Takto horúcu zmes plníme do pohárov a pridáme kúsok škorice. Hneď...

Recept od: torticka2 torticka2

Krokodíl pre deti

Pri príležitosti MDD som pripravila svojmu synčekovi takýto darček a zároveň Vás chcem troška inšpirovať :-)))

Recept od: diabambulka diabambulka

Pečené pstruhy na smotane

Pstruhy na niekoľkých miestach narežeme, osolíme, poprášime hladkou múkou a na miernom plameni z oboch strán opečieme na masle .. Do výpeku primiešame víno, muškátový kvet a smotanu, v ktorej sme...

Slivkový lekvár varený v rúre

Slivkový lekvár varím týmto spôsobom už dlhé roky, lekvár vydrží aj tri roky.

Jahodový džem

Jahody dobre umyjeme a dáme do misy. Možeme ich pomlieť, alebo rozmixovať ponorným mixérom. ( zostanú nám aj kúsky jahod) Pripravené jahody dáme do hrnca, pridáme želírovací cukor 2:1 a premiešame...

Recept od: Lordy007 Lordy007

Marhuľový džem

Marhule najprv dobre umyjeme, odkôstkujeme, ( ja ešte zvyknem nožom odstrániť vačšie čierne fľaky na šupke) a pomelieme ich. Zomleté ich dáme do väčšieho hrnca, pridáme želírovací cukor 2:1, dobre...

Recept od: Dorita111 Dorita111

Egrešový džem

Egreše umyjeme a rozvaríme. Pomocou ponorného mixéra ich rozmixujeme a precedíme cez sitko.. Šťavu dáme variť. Keď zovrie, pridáme Gelfix klasik s 2 lyžicami cukru. Varíme minútu a potom pridáme aj...

Recept od: katik030 katik030

Džem z lesných jahôd

Jahody očistíme a umyjeme, dáme do pripravenej nádoby, Ja časť z nich vidličkou roztlačím a časť ponechám celé. Presypeme ich do hrnca, pridáme želírovací cukor 2:1 a premiešame.. Za stáleho...

Recept od: Aries1 Aries1

Fotorecept: Čierny džem

Tento čierny džem pripravujem z čiernych plodov mojej záhrady - sú tam čierne maliny, čierne ríbezle a josty. Džem je dosť hustý, preto je vhodný aj na náplň do buchiet.

Recept od: helkahelenka helkahelenka
Viac podobných receptov nájdete v kategóriách: Zaváranie

Najobľúbenejšie témy:

Dobruchut | Kontakt | Pravidlá | Reklama | Kariéra v Azete | Pripomienky | Na stiahnutie | Cookies

© Azet.sk a.s. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich
prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×