Vašich
22904
receptov

Brusnicový kompót

Suroviny:

Postup receptu:

  • Cukor rozpustíme v menšom množstve vody, pridáme korenie a prevaríme. Nasypeme očistené brusnice, pridáme citrónovú kôru a uvaríme ich domäkka, približne 10 minút. Naplníme menšie zaváracie poháre a zatvoríme. Ak pri varení brusnice pustia veľa šťavy, vyberieme ovocie a necháme zhustnúť šťavu. Nesterilizujeme.
Ohodnoť recept
  • Hodnotenie: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tlačiť recept
100 100 1

Podobné recepty

Diskusia k receptu

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu Brusnicový kompót.

Ďalšie recepty

Zajac v smotanovej omáčke

Mäso zo zajaca si umyjeme, odblaníme a prešpikujeme pásikmi slaniny. Zmiešame si v miske soľ a všetky koreniny, ktoré vtrieme do mäsa a odložíme na chladné miesto tak na 120 minút.. Na panvici si...

Recept od: kuchtik1 kuchtik1

Brusnicová omáčka

Zavárané ovocie rozmixujeme, precedíme, prípadne prelisujeme cez plátno, aby sme odstránili semienka (nie je to nevyhnutné). Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, rozriedime s vodou, pridáme...

Recept od: gurmanka gurmanka

Videorecept: Kuracie prsia s karí a jablkom

Kuracie mäso umyjeme, nakrájame na tenšie plátky a jemne naklepeme. Osolíme, okoreníme a jemne dochutíme karí korením. Na panvici rozpustíme maslo, na ktorom mäso z oboch strán opečieme. Po opečení...

Recept od: budemtedasom budemtedasom

Pečené pstruhy na smotane

Pstruhy na niekoľkých miestach narežeme, osolíme, poprášime hladkou múkou a na miernom plameni z oboch strán opečieme na masle .. Do výpeku primiešame víno, muškátový kvet a smotanu, v ktorej sme...

Bazový džem

Baza čierna dáva niekoľko možností využitia... sirup z kvetov, z plodov, čaj z kvetu, víno, likér i lahodný džem, ktorý som vyskúšala minulý rok.

Recept od: lieeenkaaa lieeenkaaa

Broskyňový džem s višňami

Višne a broskyne očistíme a zbavíme jadierok. Môžme ich nahrubo rozmixovať alebo pomlieť, nevadí, ak ostanú aj nejaké kúsky. Dáme ich do väčšieho hrnca, pridáme cukor a necháme asi 8 minút vrieť...

Recept od: katik030 katik030

Melónový džem s vanilkou

Melón rozrežeme na polovicu, vyberieme jadierka, ošúpeme a narežeme na menšie kúsky (získame približne 1 kg čistého melónu).. Rozmixovaný melón dáme do hrnca spolu so semienkami vanilkového struku,...

Recept od: henika777 henika777

Fotorecept: Rebarborové čatní

Sladko-kyslá chuť čatní, ktoré sa hodí na kuracie mäso alebo rybu.

Recept od: mirik mirik

Zavárané maliny

Tieto zavárané maliny najradšej používam k zmrzline. Šťava je hustá, takže nahradí toping.

Recept od: helkahelenka helkahelenka

Jostovo - hruškový džem

Josta - Je to kríženec čiernej ríbezle a egreša, chuťovo niečo medzi tým, vzhľadom skôr ako egreš.

Recept od: rastislav35 rastislav35
Viac podobných receptov nájdete v kategóriách: Zaváranie

Najobľúbenejšie témy:

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×