Pridať recept

Víkendová krkovička

ingrediencie

1 kg
krkoviča
1 kg
zemiaky
300 g
petržlen
3 ks
hrušky
trochu
olej

Marináda

1 KL
tymian
1 KL
petržlenová vňať
100 ml
olivový olej
1 ks
cesnaku
2 ks
citrón
1 KL
soľ

postup

1.
Mäso zvrchu viackrát narežeme a dôkladne potrieme marinádou. Na niekoľko hodín dáme do chladničky. Zemiaky dobre umyjeme kefkou a nakrájame na plátky. Petržlen očistíme, pozdĺžne prekrojíme na štyri časti, umyté hrušky nakrájame na osminky. DO vymasteného pekáča dáme zemiaky, petržlen ahrušky. Potom mäso vyberieme z marinády, položíme na pripravenú zeleninu a polejeme zvyšnou marinádou. Nakoniec dáme do vyhriatej rúry a pečieme 90 minút. Počas pečenia mäso obraciame a polievame šťavou.
 
2.
Marináda: Tymian, posekanú petržlenovú vňať, olivový olej, pretlačený cesnak, postrúhanú citrónovú kôru, citrónovú šťavu a soľ dobre premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...