Víkendová krkovička
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
krkoviča
1
kg
zemiaky
300
g
petržlen
3
ks
hrušky
trochu
olej
Marináda
1
KL
tymian
1
KL
petržlenová vňať
100
ml
olivový olej
1
ks
cesnaku
2
ks
citrón
1
KL
soľ
postup
1.
Mäso zvrchu viackrát narežeme a dôkladne potrieme marinádou. Na niekoľko hodín dáme do chladničky. Zemiaky dobre umyjeme kefkou a nakrájame na plátky. Petržlen očistíme, pozdĺžne prekrojíme na štyri časti, umyté hrušky nakrájame na osminky. DO vymasteného pekáča dáme zemiaky, petržlen ahrušky. Potom mäso vyberieme z marinády, položíme na pripravenú zeleninu a polejeme zvyšnou marinádou. Nakoniec dáme do vyhriatej rúry a pečieme 90 minút. Počas pečenia mäso obraciame a polievame šťavou.
2.
Marináda: Tymian, posekanú petržlenovú vňať, olivový olej, pretlačený cesnak, postrúhanú citrónovú kôru, citrónovú šťavu a soľ dobre premiešame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.