Pridať recept

Rýchly džem s celými čerešňami

Rýchly džem s celými čerešňami
Zdroj: muz_s_vareskou

ingrediencie

1 kg
čerešne
300 g
cukor
1 balíček
konzervačný prostriedok
5 g
kyselina citrónová

postup

1.
Vykôstkujeme 1/3 čerešní a dáme ich na chladné miesto. Umyjeme ostatné čerešne, dáme do hrnca, podlejeme menším množstvom vody a varíme pod pokrievkou 15 minút. Krátko pomixujeme čerešne na malých otáčkach, aby sme oddelili kôstky, potom dreň oddelíme cez riedke sitko.
 
2.
Dreň necháme zovrieť, pridáme cukor, vykôstkované čerešne a povaríme 10 minút. Potom primiešame konzervačný prostriedok a kyselinu citrónovú a sprudka chvíľku povaríme. Do menších pohárov plníme horúci džem, zatvoríme a sterilizujeme 15 minút pri teplote 80°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čerešne
Sladké čerešne: Poradíme, ako ich odkôstkovať, uskladniť a premeniť na trvanlivé pochúťky
Sezóna čerešní netrvá dlho. Napriek tomu máme toto ovocie veľmi radi a chceli by sme ho uchovať aj...
Domáci jahodový džem: Najlepšie overené recepty a zopár užitočných rád (nielen) pre začiatočníkov
Uchovajte pravú chuť jahôd v sladkých džemoch a lekvároch, ktoré vám ju budú pripomínať až do ďalšej jahodovej sezóny.
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár?
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár? Pozor, toto by mal vedieť každý!
Z času na čas sa objavia poháre džemu s plesňou na povrchu. Mnohí ľudia odstránia pleseň na veľkej ploche...
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...