Pridať recept

Plnený bravčový bôčik

ingrediencie

1 kg
bravčový bôčik
trochu
rasca
štipiek
soľ

Plnka

3 ks
žemľa
trochu
olej
1 ks
cibuľa
1 ks
vajce
300 ml
mlieko
1 PL
petržlenová vňať
trochu
majorán
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ

postup

1.
Umytý a osušený bôčik upravíme ostrým tenkým nožom tak, aby mal z jednej strany otvor široký asi 5-6 cm a zvonku aj zvnútra osolíme. Pripravený bôčik naplníme pomocou lyžice žemľovou plnkou, otvor uzavrieme ihlicou alebo zašijeme. Naplnený bôčik dáme do pekáča, posypeme rascou a v horúcej rúre zapečieme. Potom podlejeme horúcou vodou a za občasného polievania vlastnou šťavou upečieme domäkka. Podávame so zeleninou.
 
2.
Plnka: Žemle nakrájame na malé kocky, zalejeme teplým mliekom a necháme chvíľu rozmočiť. Cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji opražíme do zlatohneda. Opraženú cibuľu pridáme k žemliam spolu s posekanou vňaťou, vajcom, posolíme, okoreníme, posypeme majoránom a dobre premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Pikantný pečený bôčik
Poznáme recept na najlepší PEČENÝ BÔČIK aký ste kedy jedli! Mäso šťavnaté a koža krásne chrumkavá, stačí urobiť túto jedinú vec a budete mať gule za ušami!
Ak ste sa ešte nerozhodli čo dnes variť, pečený bôčik je tá správna voľba! A nezabudnite urobiť túto jednu vec.