Pridať recept

Bravčové medailóniky s feniklom

ingrediencie

600 g
bravčové mäso
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
2 PL
pikantný kečup
1 KL
majorán
trochu
maslo
2 ks
fenikel
2 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
trochu
ocot

postup

Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na rezne. Mierne naklepeme, osolíme, potrieme kečupom, posypeme majoránom. Opekáme na rozohriatom masle z oboch strán asi po 8 minút. Počas opekania teplotu znížime a rezne často obraciame. Fenikel očistíme, umyjeme, rozrežeme a vykrojíme tvrdú časť. Nakrájame ho na štvrtky a v slanej vode s trochou octu varíme 15 minút. Vo výpeku z mäsa opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridáme uvarený fenikel, pretlačený cesnak, osolíme a prikryté dusíme 20 minút. Podávame s ryžou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Maso kacacina
Mäso - všeobecne
Mäso, ktoré je čerstvé treba skladovať v chladničke najviac 4 dni, a ak je v mleté spotrebovať ho treba do 12...
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...