Pridať recept

Morčacie stehno na slaninke

ingrediencie

údená slanina
cibuľa
soľ
morčacie stehno
voda

postup

Nakrájame si na malé kúsky údenú slaninku, dáme do hrnca, necháme rozpáliť, pridáme na drobno nakrájanú cibuľku, ktorú necháme opražiť do sklovitá, spolu premiešame a pridáme vykostené a nasolené morčacie stehna v celku, podlejeme vodou a dusíme do mäkka, asi 1 hod. Mäkké mäso vyberieme a dáme do pekáča, na povrch mäso polejeme vývarom aj s kúskami slaninky a necháme piecť ešte asi 45 minút v rúre pri teplote 220 stupňov, podlievame ešte vývarom, upečené mäso pokrájame na platy a podávame s ryžou a kyslou uhorkou, výpek nalejeme na plátok mäsa a na ryžu.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
partizanske0
1.2.2014 17:22 | |
+0 -0
je to super (y)