Pridať recept

Novoročná kapustnica

ingrediencie

250 g
bravčové mäso
10 g
sušené huby
400 g
kyslá kapusta
1 ks
cibuľa
1 ks
bobkový list
2 ks
čierne korenie
2 ks
nové korenie
rasca
3 strúčiky
cesnaku
soľ
30 g
masť
30 g
hladká múka
200 g
údená klobása
majorán
250 g
zemiaky

postup

1.
Do vody dáme variť umyté mäso a huby. Po hodine pridáme kyslú kapustu, cibuľu, bobkový list, obidva druhy korenia, rascu, cesnak so soľou a varíme. Mäkké mäso vyberieme a polievku zahustíme zápražkou, ktorú si pripravíme z masti a múky.
 
2.
Pridáme údenú klobásu, povaríme 20 minút a vyberieme ju. Chvíľu pred dovarením pridáme majorán. Mäso a klobásu pokrájame a dáme naspäť do kapustnice.
3.
Očistíme si zemiaky, pokrájame na menšie kocky a zvlášť uvaríme. Uvarené zemiaky dáme do tanierov a zalejeme kapustnicou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Slovensko je nádherná a rozmanitá krajina. Tak, ako sa od Západu na Východ, od Severu na Juh líši jej reliéf,...
Hornopovažská silvestrovská kapustnica
Silvestrovská kapustnica ako lusk! Dedova HORNOPOVAŽSKÁ kapustnica, výborný a bohatý recept. Keď ju uvaríte, nezabudnite urobiť toto!
Silvester si bez voňavej poctivej kapustnice nevieme ani len predstaviť. Pripravili sme pre vás výber skvelých...
Údená pečená šunka
Veľkonočné údené mäso ako hviezda sviatočného nedeľného obeda: Najobľúbenejšie recepty s údeným mäsom
Okrem vajíčok a klobásy patrí medzi tradičné veľkonočné pochúťky aj údené mäso. To sa väčšinou...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Neodhadli ste množstvo alebo ste jednoducho nestihli spotrebovať všetko údené? Ponúkame vám niekoľko chutných...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...