Pridať recept

Sviečková na srbský spôsob

ingrediencie

500 g
hovädzia sviečkovica
50 g
prerastená slanina
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
pór
1 ks
červená paprika
1 ks
zelená paprika
trochu
olej
1 PL
pikantný kečup
štipiek
mletá červená paprika
100 ml
mäsový vývar
2 PL
kyslá smotana
1 stonka
petržlenová vňať
podľa chuti
soľ

postup

Pór dôkladne umyjeme a nakrájame nadrobno spolu s cibuľou, paprikou a slaninou. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme nakrájanú slaninu a opražíme. Potom pridáme cibuľu, pretlačený cesnak a prikryté dusíme 10 minút. K cibuľovému základu pridáme pór, papriku, kečup, osolíme, posypeme vňaťou a dusíme ďalších 6 minút. Umytú a osušenú sviečkovicu na trikrát narežeme, roztlačíme na plát a potrieme pripravenou plnkou. Zvinieme do rolády a previažeme niťou. V pekáči rozohrejeme olej, vložíme roládu a zo všetkých strán opečieme. Pridáme zvyšnú plnku, podlejeme vývarom, prikryjeme a v rúre vyhriatej na 220°C pečieme 20 minút. Upečené mäso vyberieme, šťavu zahustíme kyslou smotanou a dochutíme soľou. Z rolády odstránime niť a nakrájame na menšie kúsky. Podávame so zemiakovou kašou poliate šťavou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hovädzie v delikátnych omáčkach 7x inak
7x hovädzie v delikátnych omáčkach: Na sviatočný obed i všedný deň
Vynikajúce tradičné i menej známe hovädzie recepty, v ktorých šťavnaté mäso dopĺňajú chutné a bohaté omáčky.
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Bez ohľadu na to, či dávate prednosť hovädzej sviečkovej, roštenke alebo často varíte s mletým hovädzím...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Pravý hovädzí tatarák
Pravý hovädzí TATARÁK a variácie, ktoré ešte nepoznáte! Táto luxusná pochúťka u nás na Silvestra nesmie chýbať!
Patríte medzi skupinku nadšencov, ktorým sa pri pohľade na tatársky biftek s cesnakovými hriankami zbiehajú...
Sviečková na smotane
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...