Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Palacinky bez lepku a mlieka

kucharka26
kucharka26
5
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

300 g
pohánková múka
1 ks
vajce
700 ml
minerálna perlivá voda
štipiek
soľ

postup

2.
Múku a vajíčko zľahka premiešame a pomaly pridávame perlivú vodu. Poriadne premiešame, až nám vznikne vláčne riedke cesto.
4.
Palacinky opekáme bez oleja na panvici, cca 3 min. z jednej strany. Minerálna voda zpôsobí, že nám na palacinke vzniknú malé dierky. To ale není na škodu, náplň z nej nebude vytekať.
5.
Palacinky som naplnila tofu plnkami. Sladká plnka: Rozmixujeme 1 biele tofu s 0,5 dcl studenej vody, pridáme 1 PL džemu, čerstvé ovocie a 1 KL škorice. Slaná plnka: Rozmixujeme 1 biele tofu s 0,5 dcl studenej vody, pridáme 1 PL soli, podľa chuti tekuté chilli, trochu čierneho korenia, rozmarínu, 1/2 KL mletej červenej sladkej papriky a nakrájanú kapiu. Palacinku potrieme plnkou, uložíme plátky šunky a zavinieme.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
popoluska340
11.7.2013 07:51 | |
+17 -0
SOM CELIATICKA,V SOBOTU VYSKUSAM UPIECT PALACINKY
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pečený pstruh na  bylinkách
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Silu pary poznali obyvatelia orientálnej kuchyne stáročia dozadu. Využívali ju nielen pre jej praktické dôvody,...
sezonne potraviny
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Dnešný kulinársky trend je obracať zrak viac k regálom s cudzokrajnými surovinami. Skúšať nové chute a recepty je...
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...