Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Palacinky bez lepku a mlieka

kucharka26
kucharka26
5
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

300 g
pohánková múka
1 ks
vajce
700 ml
minerálna perlivá voda
štipiek
soľ

postup

2.
Múku a vajíčko zľahka premiešame a pomaly pridávame perlivú vodu. Poriadne premiešame, až nám vznikne vláčne riedke cesto.
4.
Palacinky opekáme bez oleja na panvici, cca 3 min. z jednej strany. Minerálna voda zpôsobí, že nám na palacinke vzniknú malé dierky. To ale není na škodu, náplň z nej nebude vytekať.
5.
Palacinky som naplnila tofu plnkami. Sladká plnka: Rozmixujeme 1 biele tofu s 0,5 dcl studenej vody, pridáme 1 PL džemu, čerstvé ovocie a 1 KL škorice. Slaná plnka: Rozmixujeme 1 biele tofu s 0,5 dcl studenej vody, pridáme 1 PL soli, podľa chuti tekuté chilli, trochu čierneho korenia, rozmarínu, 1/2 KL mletej červenej sladkej papriky a nakrájanú kapiu. Palacinku potrieme plnkou, uložíme plátky šunky a zavinieme.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
popoluska340
11.7.2013 07:51 | |
+17 -0
SOM CELIATICKA,V SOBOTU VYSKUSAM UPIECT PALACINKY
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...