Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Palacinky bez lepku a mlieka

kucharka26
kucharka26
5
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

300 g
pohánková múka
1 ks
vajce
700 ml
minerálna perlivá voda
štipiek
soľ

postup

2.
Múku a vajíčko zľahka premiešame a pomaly pridávame perlivú vodu. Poriadne premiešame, až nám vznikne vláčne riedke cesto.
4.
Palacinky opekáme bez oleja na panvici, cca 3 min. z jednej strany. Minerálna voda zpôsobí, že nám na palacinke vzniknú malé dierky. To ale není na škodu, náplň z nej nebude vytekať.
5.
Palacinky som naplnila tofu plnkami. Sladká plnka: Rozmixujeme 1 biele tofu s 0,5 dcl studenej vody, pridáme 1 PL džemu, čerstvé ovocie a 1 KL škorice. Slaná plnka: Rozmixujeme 1 biele tofu s 0,5 dcl studenej vody, pridáme 1 PL soli, podľa chuti tekuté chilli, trochu čierneho korenia, rozmarínu, 1/2 KL mletej červenej sladkej papriky a nakrájanú kapiu. Palacinku potrieme plnkou, uložíme plátky šunky a zavinieme.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
popoluska340
11.7.2013 07:51 | |
+17 -0
SOM CELIATICKA,V SOBOTU VYSKUSAM UPIECT PALACINKY
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
umyvacka riadu finish
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Neznášate každodenné umývanie riadu? Preskúmajte pádne dôvody, prečo si konečne zaobstarať automatickú umývačku.
Domáceho perníkové korenie
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vôňa perníkov alebo medovníkov neodmysliteľne patrí k Vianociam a čarovnej atmosfére, ktorú so sebou vianočné sviatky...
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov, môžeme si ju...