Pridať recept

Parížsky krémeš

ingrediencie

500 g
lístkové cesto
10 ks
vaječný bielok
1 liter
voda
180 g
krupicový cukor
3 balíčky
vanilkový cukor
4 balíčky
puding zlatý klas
400 ml
smotana na šľahanie
2 ks
stužovač šľahačky
150 g
rozpustená čokoládová poleva

postup

1.
Rozmrazené lístkové cesto si rozdelíme na dve polovice. Každú si rozvaľkáme na pomúčenej doske a uložíme na plech. Aby cesto neboli príliš nafúknuté, popicháme ho vidličkou.
 
2.
Potom si z bielkov a zo 150 g cukru vyšľaháme tuhý sneh. V osobitnej miske si vymiešame Zlatý klas s vodou, zvyšným cukrom a vanilkovým cukrom. Dáme variť a za stáleho miešanie uvaríme hustý krém. Keď je puding ešte horúci vmiešame do neho vyšľahaný sneh.
3.
Jednu časť cesta potrieme krémom a necháme vychladnúť. Šľahačku vyšľahanú so stužovačom rozotrieme na krém. Na to položíme druhý plát cesta. Koláč odložíme na pár hodín do chladničky. Nakoniec ho potrieme rozpustenou čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
28.2.2017 18:57 | |
+14 -0
Je to správne, že 1 liter vody? Nemalo by to byt mlieko?
Anonymný nick
9.1.2014 20:20 | |
+2 -0
...waw, tento krémeš vyzerá výborne, ..ešte som nikdy krémeš s lístkovým cestom nepiekla, ako ho potom krájate aby sa pri porciovaní nestlačil krém, a aby boli kocky takéto krásne ako vidím na obrázku? :)
Anonymný nick
9.3.2014 15:28 | |
+13 -0
vrchny plat listkoveho cesta upecies po vychladnuti polejesš cokoladou ked zatuhne opatrne krajaš štvorce a ukladas na kremeš a potom podla tych stvorcov dokrajaš celý kremeš
Podobné články
Fantastické medové rezy
Vianočná bleskovka, žiadne vaľkanie! Tento recept na medový krémeš priniesla kamarátka z Maďarska a nemá chybu!
Prinášame tradičný recept na medový krémeš priamo od našich južných susedov. Výborný koláč, ktorý...
Juhoslovanský krémeš
Juhoslovanský krémeš: Dokonalé splynutie orechového cesta a pudingového krému
Krémeše existujú v rôznych podobách. Tento je skutočne krásny a navyše v sebe ukrýva delikátny orechový korpus.
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta
Ohromný jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta, oveľa lepší ako klasický! VIDEORECEPT
Výborný jablkovo-orechový krémeš, ktorý schová do vrecka aj ten tradičný.
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!