Torta s broskyňami
10
porcií
120
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
250
g
polohrubá múka
80
g
práškový cukor
120
g
maslo
1
ks
vajce
štipiek
soľ
1
PL
kypriaci prášok do pečiva
Plnka
1
kg
sterilizované broskyne
200
g
maslo
200
g
práškový cukor
800
g
tvaroh
120
g
Zlatý klas
4
ks
vajce
podlhovasté piškóty
postup
1.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom, múkou rozmiešanou s kypriacim práškom, so štipkou soli. Vypracujeme si cesto a necháme ho na chladnom miesta odležať 20 minút. Cesto si potom rozvaľkáme a vyložíme ním vymastenú a múkou vysypanú tortovú formu.
2.
Plnka: Zmiešame si cukor, maslo a žĺtky. K tomu pridáme tvaroh, sneh z bielkov, Zlatý klas a dobre premiešame. Na cesto poukladáme pokrájané broskyne, na ne dáme plnku a vložíme do rúry. Môžeme tortu obložiť podlhovastými piškótami. Pečieme 90 minút pri teplote 170 °C. Vrch upečenej torty ozdobíme broskyňami a ľubovoľným ovocím.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.