Pridať recept

Pomarančová roláda

8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

4 ks
vajce
110 g
práškový cukor
1 ČL
kyslá smotana
110 g
olúpané mandle

Plnka

1 balíček
Zlatý klas
100 ml
pomarančová šťava
1 ks
pomaranč
300 ml
mlieko
1 PL
práškový cukor
1/2 balíček
vanilkový cukor
1 PL
pomarančový likér

postup

1.
Žĺtky vymiešame s cukrom a so smotanou, primiešame mandle a sneh. Na plech dáme papier na pečenie a dáme naň cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 15 až 20 minút. Keď je plát upečený, odstránime papier a zvinieme ho.
 
2.
Plnka: Puding zmiešame so šťavou v hrnci zvaríme mlieko s cukrom. Za stáleho miešania nalejeme Zlatý klas. Uvaríme hustú kašu a prilejeme likér. Po vychladnutí vmiešame do pudingu na kocky pokrájaný pomaranč.
3.
Vychladnutý plát rozvinieme a natriem ho plnkou a znova zvienieme. Hotový vložíme na 3 hodiny do chladničky. Pri podávaní môžeme ozdobiť šľahačkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
VIDEO: Vždy krásna roláda, vďaka jednoduchým radám
S týmito tipmi sa vám zakaždým podarí zrolovať cesto bez prasklín a pripraviť nadýchanú roládu.
Medová roláda
Nadýchaná s obľúbenou príchuťou: Marlenková roláda - krok za krokom
Ľahučká, nadýchaná a krásne aromatická roláda nielen na sviatočný stôl. Pozrite si vo videu krok za krokom,...
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Prečo sú pomaranče balené v červených sieťkach? Je to zámerný trik výrobcov
Prečo sú pomaranče balené v červených sieťkach? Je to zámerný trik výrobcov
V obchodoch sa môžeme stretnúť s mnohými "pascami" nastraženými na nás, zákazníkov. A sú veľmi účinné...