Pridať recept

Tekvicový chlieb

8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

180 g
tekvica
trochu
pomarančová šťava
1 PL
kryštálový cukor
120 g
maslo
180 g
práškový cukor
190 g
polohrubá múka
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
80 g
posekané mandle
3 ks
vajce

postup

1.
Tekvicu si nakrájame na menšie kúsky, zalejeme ich pomarančovou šťavou, pridáme kryštálový cukor a povaríme na miernom ohni asi tak 5 až 7 minút. Scedíme a necháme vychladnúť.
 
2.
V miske si vyšľaháme žĺtky s maslom a práškovým cukrom. Pridáme polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom a dotuha vyšľahaný sneh. Do masy nakoniec primiešame tekvicu s posekanými mandľami a premiešame. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chlebové placky
Chlebové placky z celého sveta? Ľahko si ich pripravíte aj doma
Konzumovať stále len jeden druh chleba časom omrzí. Preto by ste mali do svojho jedálnička zaradiť nielen rôzne...
Snacky zo staršieho pečiva
Už ani omrvinka nazmar! 11 dôvodov, prečo by ste nemali vyhadzovať staršie pečivo, toto sú jedlá za lacný peniaz
Aj vám sa stáva, že vám po víkende zvýši veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Máme pre vás chutné nápady,...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Tekvicové tipy
Domáce recepty na zaváranú tekvicu: Na tieto nedáme dopustiť!
Jeseň sa nesie v znamení skladovania plodín z úrody, ktoré nám majú vydržať aj počas celej zimy. Naši...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...