Buchtičky s hruškovým džemom
20
porcií
120
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
1/2
kg
polohrubá múka
1/2
kg
múka hladká
1
kocka
droždie
2
ks
vaječný žĺtok
2
ks
vaječný bielok na potieranie
250
ml
mlieko
80
g
krupicový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
100
g
maslo
1
PL
sadlo
trochu
citrónová kôra
1
štipka
soľ
1
PL
rum
Plnka
500
g
hruškový džem
postup
1.
Mlieko v hrnci zohrejeme, rozdrobíme do neho droždie, pocukrujeme a prisypeme trochu múky. V teple necháme vzniknúť kvások.
2.
V mise zmiešame múku, cukor, citrónovú kôru a soľ. Do múky pridáme žĺtky, rum a rozpustený tuk. Na záver pridáme kvások. Cesto vymiesime tak, aby bolo vláčne. Necháme na teple kysnúť minimálne 1 hodinu.
3.
Z vykysnutého cesta potom urobíme placku. Pohárom vykrojíme koláčiky, do stredu urobíme jamku pre džem. Koláče potrieme rozšľahaným bielkom. Pečieme pri 180 až 200 °C
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.