Pridať recept

Kamut so zeleninou

4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

230 g
kamut
1 ks
červená cibuľa
2 ks
červená paprika
1 ks
zelená paprika
1/2 konzerva
sterilizovaná kukurica
1 PL
bio sezamový olej
1 KL
rímsky kmín
2 ČL
tamari sójová omáčka
podľa chuti
nerafinovaná soľ
trochu
čerstvý zázvor

postup

1.
Kamut dáme deň dopredu do studenej vody a necháme odležať. Na ďalší deň vodu zlejeme, kamut dáme do tlakového hrnca a pridáme dvojnásobné množstvo vody, než je objem kamutu. Varíme 60 minút. Po uvarení zlejeme prebytočnú vodu.
 
2.
Zeleninu očistíme a nakrájame na kúsky. Primiešame ku kamutu, ochutíme sójovou omáčkou, kmínom, soľou. Zázvor najemno nastrúhame a v ruke vytlačíme šťavu, ktorou šalát pokvapkáme. Na záver pokvapkáme aj olejom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
kamut
Kamut
Kamut je prastarý druh pšenice, ktorý nebol zasiahnutý modernými poľnohospodárskymi postupmi. Zrno si tak...