Veľkonočný veniec
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
polohrubá múka
250
ml
mlieko
2
ks
vajce
50
g
palmarín
3
PL
kryštálový cukor
soľ
1
ks
vanilkový cukor
citrónová kôra
droždie
Plnka
500
g
tvaroh
1
ks
vajce
2
PL
kryštálový cukor
1
ks
vanilkový cukor
soľ
postup
1.
Droždie s cukrom rozrobíme vo vlažnom mlieku a necháme vykysnúť. Múku zmiešame s vajíčkom a jedným žĺtkom, pridáme cukor, vanilkový cukor, citr. kôru a kvások. Nakoniec pridáme roztopený Palmarín. Dobre vymiešame cesto, môžeme ho zriediť podľa potreby mliekom a necháme vykysnúť cca 20-30min.
2.
Plnka: Tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, žĺtkom a štipkou soli. Z bielka ušľaháme sneh, ktorý vmiešame zľahka do tvarohu. Formu vytrieme Palmarínom a vysypeme múkou. Cesto rozdelíme na 3 časti. Prvú vyvaľkáme na priemer tortovej formy, vložíme ju do formy a vylejeme naň plnku. Prikryjeme druhou tretinou cesta. Poslednú tretinu opäť rozdelíme na 3 časti a z nich upletieme vrkoč, ktorý uložíme po obvode formy. Pečieme cca 40 minút pri teplote 170 stupňov.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.