Pridať recept

Pečená zelenina

6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hrubá múka
500 ml
mlieko
21 g
droždie
2 ks
vajce
štipiek
soľ
500 g
hlávková kapusta
trochu
olej

postup

1.
Najskôr si vyrobíme cesto. Zmiešame všetky ingrediencie okrem hlávkovej kapusty. Cesto vymiesime a necháme približne 30 minút kysnúť.
 
2.
Kým nám kysne cesto, pripravíme si kapustu. Nakrájame ju na rezančeky. Zamiešame dokopy cesto spolu s kapustou a rozotrieme ho na vymastený a posypaný plech. Najlepšie s vyšším okrajom. Cesto prikryjeme utierkou a necháme ešte aspoň 10 minút kysnúť.
3.
Pečieme pri teplote 180 stupňov až dokým zeleninové cesto nesčervenie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Zeleninová nátierka zo zvyškov
Vždy keď nám z obedu, alebo akéhokoľvek jedla niečo zostane, tak sa to snažíme spracovať ďalej.
Máte doma hlávku kapusty? Potom máte hotový poklad! Navaríte z nej lacno a rýchlo
Máte doma hlávku kapusty? Potom máte hotový poklad! Navaríte z nej lacno a rýchlo
Kapusta patrí medzi naše najbežnejšie jesenné plody. Už pre našich predkov patrila medzi základné potraviny,...