Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočná torta a la

dobruchut.sk
dobruchut.sk
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

7 ks
vajce
240 g
práškový cukor
150 g
hrubá múka
1/2 ks
kypriaci prášok do pečiva
2 dl
mlieko
160 g
vlašské orechy
marhuľový džem
kokos

Krém

3 PL
kryštálový cukor
2 dl
voda
2 PL
kakao
1/2 dl
káva
250 g
maslo
100 g
práškový cukor

postup

1.
Žĺtky vymiešame s preosiatym cukrom dopenista. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, mlieko a premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo s pomletými orechami zľahka vmiešame do cesta. Dno tortovej formy vymastíme a vysypeme múkou, rovnomerne rozotrieme cesto a vo vyhriatej rúre pečieme asi 45 minút. Vychladnutý korpus prekrojíme, potrieme krémom a spojíme.
2.
Vrch torty potrieme džemom a posypeme kokosom. V kastróliku upálime cukor, zalejeme 1 dl vody a rozvaríme. Vo zvyšnej vode rozmiešame kakao, vlejeme do karamelu a pri miernej teplote varíme 15 minút. Maslo s preosiatym cukrom vymiešame dopenista, postupne za stáleho miešania pridáme vychladnutý karamel a nakoniec po lyžiciach vmiešame horúcu kávu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
hviezda0079
29.10.2012 09:57 | |
+0 -0
aj táto,tmavá?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...
pitny rezim
Cesta podzemnej vody
Cesta podzemnej vody
Voda je pre náš život veľmi dôležitá. Pre život na zemi predstavuje základ. Bez nej by sme prežili sotva pár dní...