Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Veľkonočná torta a la

25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

7 ks
vajce
240 g
práškový cukor
150 g
hrubá múka
1/2 ks
kypriaci prášok do pečiva
2 dl
mlieko
160 g
vlašské orechy
marhuľový džem
kokos

Krém

3 PL
kryštálový cukor
2 dl
voda
2 PL
kakao
1/2 dl
káva
250 g
maslo
100 g
práškový cukor

postup

1.
Žĺtky vymiešame s preosiatym cukrom dopenista. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, mlieko a premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo s pomletými orechami zľahka vmiešame do cesta. Dno tortovej formy vymastíme a vysypeme múkou, rovnomerne rozotrieme cesto a vo vyhriatej rúre pečieme asi 45 minút. Vychladnutý korpus prekrojíme, potrieme krémom a spojíme.
2.
Vrch torty potrieme džemom a posypeme kokosom. V kastróliku upálime cukor, zalejeme 1 dl vody a rozvaríme. Vo zvyšnej vode rozmiešame kakao, vlejeme do karamelu a pri miernej teplote varíme 15 minút. Maslo s preosiatym cukrom vymiešame dopenista, postupne za stáleho miešania pridáme vychladnutý karamel a nakoniec po lyžiciach vmiešame horúcu kávu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
hviezda0079
29.10.2012 09:57 | |
+0 -0
aj táto,tmavá?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Tvarohovo-ovocná želé torta
Top recepty za mesiac január
Top recepty za mesiac január
Každý mesiac pribúdajú do našej databázy receptov, krásne a hlavné chutné recepty. Vybrali sme podľa nás najkrajšie...
lahodne s ellou PR
Známa britská blogerka a jej zdravé recepty
Známa britská blogerka a jej zdravé recepty
Nová kniha Lahodne s Ellou každý deň vôbec nie je o diéte, ale o radosti zo zdravého jedla, ktoré zlepší váš vzhľad...
Biopark superpotraviny pr
Známe neznáme „superpotraviny“
Známe neznáme „superpotraviny“
Pojem "superpotravina" sa stal v oblasti potravín a zdravia módnym výrazom. Tento termín odborníci na výživu považujú...