Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Veľkonočná torta a la

dobruchut.sk
dobruchut.sk
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

7 ks
vajce
240 g
práškový cukor
150 g
hrubá múka
1/2 ks
kypriaci prášok do pečiva
2 dl
mlieko
160 g
vlašské orechy
marhuľový džem
kokos

Krém

3 PL
kryštálový cukor
2 dl
voda
2 PL
kakao
1/2 dl
káva
250 g
maslo
100 g
práškový cukor

postup

1.
Žĺtky vymiešame s preosiatym cukrom dopenista. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, mlieko a premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo s pomletými orechami zľahka vmiešame do cesta. Dno tortovej formy vymastíme a vysypeme múkou, rovnomerne rozotrieme cesto a vo vyhriatej rúre pečieme asi 45 minút. Vychladnutý korpus prekrojíme, potrieme krémom a spojíme.
2.
Vrch torty potrieme džemom a posypeme kokosom. V kastróliku upálime cukor, zalejeme 1 dl vody a rozvaríme. Vo zvyšnej vode rozmiešame kakao, vlejeme do karamelu a pri miernej teplote varíme 15 minút. Maslo s preosiatym cukrom vymiešame dopenista, postupne za stáleho miešania pridáme vychladnutý karamel a nakoniec po lyžiciach vmiešame horúcu kávu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
hviezda0079
29.10.2012 09:57 | |
+0 -0
aj táto,tmavá?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Kvetinové čokoládové cupcakes
Máj v znamení kvetinových dezertov
Máj v znamení kvetinových dezertov
S prichádzajúcimi teplými dňami sa objavuje nespočetné množstvo kvitnúcich rastlín, ktoré mnohým vyčaria úsmev...
smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Huby máme radi. Často kupujeme hlivu, šampiňóny. Pred časom som si ich aj sama pestovala na chodbe. Záhrada nás prvý...
Špargľa s maslom
Hit jari - špargľa
Hit jari - špargľa
Špargľa je ideálna jarná spoločníčka, ktorej sezóna je práve v plnom prúde a bude trvať až do júla. Je zdravá,...