Rýchly kastról z dvoch druhov rýb
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
PL
olivový olej
150
g
pór
70
g
pancetta
400
ml
Rybí vývar
400
g
paradajky z konzervy
1/4
KL
čili korenie
1
KL
feniklové semienka
200
g
zemiaky
200
g
filé z morského čerta
175
g
údená treska
postup
1.
Vo veľkom kastróle rozohrejeme olivový olej, pridáme pór nakrájaný na kolieska a na kocky nakrájanú pancettu. Na strednom ohni miešame 3-4 minúty.
2.
Do kastróla prilejeme rybí vývar, posekané paraajky, čili korenie a fenilkové semená. Necháme zovrieť. Pridáme zemiaky prekrojené napoly, posolíme, pokoreníme, prikryjeme a varíme asi 5 minút.
3.
Do kastróla dáme kúsky morského čerta a údenej tresky. Necháme znovu zovrieť, potom zmiernime oheň. Prikryjeme a pomaly varíme na najslabšom ohni asi 6-8 minút, alebo kým sa rybie mäso ľahko neoddeľuje a zemiaky nie sú mäkké. Polievku naložíme do misiek a podávame.
4.
TIP: Namiesto zemiakov môžeme použiť cestovinu a ryby môžeme nahradiť morskými plodmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.