Pridať recept

Piškótový koláč s marhuľami

ingrediencie

3 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
2 balíčky
vanilkový cukor
75 g
polohrubá múka
kypriaci prášok do pečiva
soľ
50 g
škrobová múčka
1 ks
marhuľový kompót
6 ks
želatína
1 ks
šťava z citróna
kôra z citróna
375 g
tvaroh
150 g
jogurt
200 ml
smotana na šľahanie
25 g
pistácie
16 ks
pistácie
100 g
marcipán
papier na pečenie
25 g
práškový cukor
potravinárske farbivo

postup

1.
Z bielkov a 2 PL vody ušľahajte sneh. Do snehu zašľahajte 75 g cukru, soľ a 1 vanilkový cukor. Pridajte žĺtky. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a škrobovou múčkou. Preosejte a zašľahajte do vaječnej hmoty. Cesto rozotrite na plech (30 x 25 cm) vyložený papierom na pečenie. Pečte vo vyhriatej rúre 15 - 20 min.
 
2.
Marhule so šťavou rozmixujte. Želatínu namočte. Marhuľové pyré vyšľahajte s citrónovou šťavou a kôrou, 75 g cukru, vanilkovým cukrom, tvarohom a jogurtom. Želatínu vyžmýkajte, rozpustite a zamiešajte do krému, ktorý uložte na chladné miesto. Vlhkú kuchynskú utierku posypte zvyšným cukrom. Na utierku vyklopte cesto a opatrne stiahnite papier. Nechajte trochu vychladnúť. Smotanu vyšľahajte dotuha. Potom ju zmiešajte s trochu stuhnutým marhuľovým krémom.
3.
Z piškóty odkrojte pruh široký asi 12 cm, zvyšné cesto položte do formy na srnčí chrbát. Do tvarohového krému zamiešajte polovicu posekaných pistácii. Formu naplňte krémom, uhlaďte a prikryte odloženým pruhom piškóty. Uložte na 3 hod. na chladné miesto a potom roládu vyklopte z formy. Marcipán premieste s práškovým cukrom a potravinárskymi farbami. Z hmoty vyformujte 16 mrkvičiek. Na koniec každej mrkvičky pritlačte pistáciu. Roládu posypte zvyšnými pistáciami a ozdobte mrkvičkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Veľkonočná šunka
Veľkonočná šunka nikdy nebola lepšia! Toto sú TRIKY, ako uvariť vždy perfektnú šunku, aj svokra ju chválila!
Chuť varenej šunky závisí od jej kvality, ale veľký vplyv má aj spôsob varenia! Poradíme kedy a ako uvariť...
TOP
Končí pôst, začína obdobie hojnosti: Tieto tradičné dobroty nesmú chýbať na veľkonočnom stole, tradície
Končí pôst, začína obdobie hojnosti: Tieto tradičné dobroty nesmú chýbať na veľkonočnom stole, tradície a zvyky Veľkej Noci približuje etnologička
Varená šunka, údené klobásky, domáca slaninka, chren, vajíčka či koláčiky. To je sviatočné menu, ktoré...
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Na prvý pohľad je ťažké posúdiť, ktoré vajcia sú čerstvé. Zvonka vyzerajú všetky veľmi podobne. Keď...
Raw meat sausage ready to be boiled in a red pot
Ako počas Veľkej Noci nepribrať? Tu je niekoľko rád od odborníka na výživu
Blížiace sa veľkonočné sviatky sú pre mnohých ľudí výzvou, obzvlášť pre tých na redukčnej diéte. Okolo...
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...