Pridať recept

Piškótový koláč s marhuľami

ingrediencie

3 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
2 balíčky
vanilkový cukor
75 g
polohrubá múka
kypriaci prášok do pečiva
soľ
50 g
škrobová múčka
1 ks
marhuľový kompót
6 ks
želatína
1 ks
šťava z citróna
kôra z citróna
375 g
tvaroh
150 g
jogurt
200 ml
smotana na šľahanie
25 g
pistácie
16 ks
pistácie
100 g
marcipán
papier na pečenie
25 g
práškový cukor
potravinárske farbivo

postup

1.
Z bielkov a 2 PL vody ušľahajte sneh. Do snehu zašľahajte 75 g cukru, soľ a 1 vanilkový cukor. Pridajte žĺtky. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a škrobovou múčkou. Preosejte a zašľahajte do vaječnej hmoty. Cesto rozotrite na plech (30 x 25 cm) vyložený papierom na pečenie. Pečte vo vyhriatej rúre 15 - 20 min.
 
2.
Marhule so šťavou rozmixujte. Želatínu namočte. Marhuľové pyré vyšľahajte s citrónovou šťavou a kôrou, 75 g cukru, vanilkovým cukrom, tvarohom a jogurtom. Želatínu vyžmýkajte, rozpustite a zamiešajte do krému, ktorý uložte na chladné miesto. Vlhkú kuchynskú utierku posypte zvyšným cukrom. Na utierku vyklopte cesto a opatrne stiahnite papier. Nechajte trochu vychladnúť. Smotanu vyšľahajte dotuha. Potom ju zmiešajte s trochu stuhnutým marhuľovým krémom.
3.
Z piškóty odkrojte pruh široký asi 12 cm, zvyšné cesto položte do formy na srnčí chrbát. Do tvarohového krému zamiešajte polovicu posekaných pistácii. Formu naplňte krémom, uhlaďte a prikryte odloženým pruhom piškóty. Uložte na 3 hod. na chladné miesto a potom roládu vyklopte z formy. Marcipán premieste s práškovým cukrom a potravinárskymi farbami. Z hmoty vyformujte 16 mrkvičiek. Na koniec každej mrkvičky pritlačte pistáciu. Roládu posypte zvyšnými pistáciami a ozdobte mrkvičkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Raw meat sausage ready to be boiled in a red pot
Ako počas Veľkej Noci nepribrať? Tu je niekoľko rád od odborníka na výživu
Blížiace sa veľkonočné sviatky sú pre mnohých ľudí výzvou, obzvlášť pre tých na redukčnej diéte. Okolo...
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...
Najkrajšie želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Najkrajšie veľkonočné želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Hľadáte inšpiráciu na originálne a zároveň jednoduché jedlo na prípravu na Veľkú noc? Máme pre vás niečo...
Sviatočné jedlo sa riadi určitými pravidlami. To by nemalo byť v koši
Sviatočné jedlo sa riadi určitými pravidlami. Toto by nemalo byť v koši
Veľkonočný košík je tradícia, ktorá siaha až do 12. storočia. V súčasnosti tento zvyk stále radi pestujeme,...
Dva dni alebo týždeň? Ako dlho môžete skladovať veľkonočné dobroty?
Dva dni alebo týždeň? Ako dlho môžete skladovať veľkonočné dobroty?
Na Veľkú Noc sa na stoloch objavuje veľa rôznych pochúťok vo veľkom množstve. Nie všetko sa dá zjesť naraz...
Môžete po sviatkoch zamraziť vajíčka? Vysvetlíme si to raz a navždy
Môžete po sviatkoch zamraziť vajíčka? Vysvetlíme si to raz a navždy
Veľká noc sa skončila, ale nám zostali pekné spomienky a pravdepodobne aj veľa jedla. Je škoda ho vyhodiť...