Pridať recept

Likérový veniec s mandarínkami

ingrediencie

6 ks
mandarínky
rastlinný tuk
250 g
maslo
250 g
kryštálový cukor
1 ks
vajce
soľ
4 ks
vajce
200 g
polohrubá múka
100 g
solamyl
200 g
mandle
1 ks
prášok do pečiva
8 PL
mlieko
6 PL
pomarančový likér
100 g
pomarančový džem

postup

Mandarínky olúpte a nakrájajte na plátky. Formu na veniec (s priemerom 26 cm) vymastite tukom a vyložte mandarínkami. Tuk, kryštálový a vanilkový cukor a štipku soli vymiešajte do peny, do nej postupne zašľahajte vajcia. Múku zmiešajte so solamylom, mandľami a práškom do pečiva a vmiešajte striedavo s mliekom do peny. Formu naplňte cestom a pečte v predhriatej rúre pri strednej teplote asi 50 min. Asi 15 min. pred koncom pečenia môžete koláč prikryť papierom na pečenie. Upečený veniec nechajte vychladnúť a vyklopte. Niekoľkokrát ho prepichnite špajdľou a pokvapkajte likérom. Džem ohrejte, rozotrite ju na povrch koláča a nechajte ho ešte asi 10 min. v rúre zhnednúť. Potom veniec nechajte úplne vychladnúť.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mandarinkový džús
Mandarínky - pre zdravie aj do dezertov
Mandarínka obecná – tak sa nazýva vysoký ker, na ktorom dozrievajú plody manadrínky. Pochádzajú z...
Vaječný koňak
Domáci likér na 8 spôsobov, ten vaječný je najlepší
Najmä v strednej Európe býva zvykom, že si počas Vianoc radi vychutnávame dobrý likér. Ozdobený stromček,...
Prečo zaradiť mandarínky do jedálnička
Čo sa stane, ak zjete každý deň tri mandarínky?
Malé citrusové ovocie vždy poteší lahodnou chuťou, krásnou vôňou a príjemne prekvapí svojim nutričným...
Ako v obchode rozoznáte sladké mandarínky od kyslých? Takto spoznáte sladké a šťavnaté
Ako v obchode rozoznáte sladké mandarínky od kyslých? Tieto sú vždy sladké a šťavnaté
Aj vy ich v tomto mesiaci kupujete o niečo viac ako inokedy? Takto rozoznáte tie najlepšie!
Aj vy dávate preč bielu šupku z mandarínok? Veľká chyba!
Neodlupujte ju! Viete, prečo by sme mali jesť bielu šupku mandarínok?
Aj vy dávate preč bielu šupku z mandarínok? Veľká chyba!