Pridať recept

Srnčie mäso na víne

ingrediencie

600 g
srnčie stehno
50 g
údená slanina
3 PL
olej
15 g
koreňová zelenina
2 ks
cibuľa
100 ml
červené víno
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
cukor
trochu
bobkový list
1 ks
citrón
1 PL
paradajkový pretlak
zavárané brusnice

postup

1.
Mäso vykostíme, odblaníme, prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme. Mäso potom obviažeme pevnou niťou.
 
2.
Na panvicu dáme rozohriať olej a zľahka na ňom opražíme kolieska cibule, na malé kúsky pokrájanú zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler) a potom pridáme mäso. Opražíme ho z každej strany, potom ho podlejeme vodou, pridáme trochu citrónovej kôry, bobkový list a dáme piecť.
3.
Mäso vyberieme, šťavu vydusíme, pridáme múku, paradajkový pretlak, 4 až 5 lyžíc brusníc, vodu a dusíme. Potom šťavu precedíme, prepasírujeme do nej zeleninu, pridáme cukor, citrónovú šťavu, prilejeme víno a krátko povaríme. Ako príloha sa hodia varené zemiakmi, ktoré môžeme poliať šťavou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať