Pridať recept

Morčacie rezne s jablkovou plnkou

ingrediencie

600 g
morčacie prsia
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
50 g
údená slanina
1 ks
cibuľa
5 ks
jablko
2 PL
maslo
2 PL
olej
50 g
syr
3 PL
biele víno
1 PL
cukor
2 PL
hladká múka

postup

1.
Cibuľu a slanina pokrájame na kocky. Potom si ošúpeme jablká, rozštvrtíme ich, jadrovníky vyberieme. Jedno jablko pokrájame na kocky a s polovicou slaniny a cibule opražíme, chvíľu podusíme a zmiešame s postrúhaným syrom.
 
2.
Z morčacie mäsa si vykrojíme 4 rezne, naklepeme ich, osolíme a okoreníme. Na každý plátok dáme plnku, preložíme ho a spojíme. Ak ostali jablká, tak ich pokrajáme na kocky a spolu so slaninou a cibuľou ich opražíme, zmes osolíme, okoreníme, pridáme trochu cukru, víno a rozvaríme.
3.
Rezne obalíme v hladkej múke, rozmiešanej s trochou strúhanky. Na panvicu si dáme rozohriať olej a každý rezeň najskôr opražíme prudko a potom ešte opekáme asi 10 minút. Rezne podávame buď s ryžou alebo jablčnou zmesou, podľa chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Dokonalé rezne
Takto sa vždy nafúkne! Tajomstvo dokonalého trojobalu odhalené, už nikdy nebudete robiť rezne inak. Každý, kto ich ochutná, môže potvrdiť, že sú vynikajúce!
Uložiť, nestratiť. Nedeľné rezne tak, ako majú byť! Takto pripravíte vždy jemné rezne v nadýchanom trojobale.
TOP
Aj vy obaľujete nedeľné rezne v tradičnom trojobale? Musím sa s vami podeliť o tento perfektný recept, zabudnite
Veľkonočné rezne mojej mamy! Jedna surovina navyše a lepšie rezne ste ešte nejedli! Toto je dôvod, prečo sú jej rezne vždy tak šťavnaté a chutné
Veľkonočné rezne ešte nikdy neboli chutnejšie. Tento výborný spôsob, ako ich vylepšiť, si zamilujete!
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...