Smotanová cappuccino zmrzlina
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
ml
smotana 12 percent tuk
300
ml
smotana 33 percent tuk
180
g
práškový cukor
5
ks
vaječný žĺtok
Cappuccino zmes
100
ml
voda
2
PL
kakao
2
PL
cukor
2
PL
instantná káva
1/2
KL
mletá škorica
4
PL
brandy
postup
1.
Dopenista vymiešame žĺtky spolu s cukrom. Pridáme obe smotany a budeme ich šľahať vo vodnom kúpeli metličkou do zhustnutia. Cez husté sitko precedíme a pridáme cappuccino zmes.
2.
Cappuccino zmes: Vodu rozmiešame spolu so škoricou, kávou, kakaom a cukrom. Keď voda zovrie pridáme brandy. Primiešame nahrubo postrúhanú čokoládu, ktorú sme nechali stuhnúť v chladničke. Zmes zamrazíme.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.