Pridať recept

Parfait v karameli

ingrediencie

200 g
práškový cukor
100 g
krupicový cukor
100 ml
voda
100 g
vlašské orechy
300 ml
smotana na šľahanie
8 ks
vaječný žĺtok
1 ks
vanilkový struk
2 PL
kakao
50 ml
koňak

postup

1.
Do hustej peny vyšľaháme vo vodnom kúpeli žĺtky spolu s práškovým cukrom, dreňou z vanilkového struku a kakaom. Potom túto zmes vytiahneme z vodného kúpeľa, prilejeme koňak a šľaháme, až kým zmes nevychladne. Primiešame hustú šľahačku a zľahka premiešame. Naplníme formičky a dáme zamraziť.
 
2.
Karamel pripravíme z krupicového cukru, prilejeme horúcu vodu a necháme rozvariť. Pridáme polovičky vlašských orechov a necháme v chladničke do druhého dňa.
3.
Na chvíľku vložíme formičky s krémom do teplej vody, potom ho vyklopíme na tanieriky a prelejeme karamelom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať