Pridať recept

Veľkonočná nepečená torta

ingrediencie

200 g
mandle
250 g
maslo
5 ks
žĺtok
200 g
práškový cukor
2 ks
smotana na šľahanie
1 ks
kôra z biocitrónu
škorica
300 g
okrúhle piškóty
1 dl
pomarančový likér
1 balíček
stužovač šľahačky
kôra z pomaranča
pomaranč
mandle

postup

1.
Žĺtky, práškový cukor a maslo zmiešame v hladký krém a opatrne do neho zamiešame nastrúhané mandle. Krém ochutíme citrónovou kôrou a škoricou. Spodok tortovej formy vyložíme priesvitnou fóliou, husto poukladáme vrstvou piškót, pokvapkáme likérom a potrieme krémom. Postup opakujeme do tej doby, než spotrebujeme piškóty.
 
2.
Tortu zakryjeme fóliou, zaťažíme a uložíme na noc do chladničky. Pred podávaním odstránime fóliu, tortu vyklopíme na misu. Zo smotany a stužovača ušľaháme tuhú šľahačku, ktorú tortu potrieme zo všetkých strán. Povrch pokvapkáme alkoholom a pomocou zdobiacej trubičky pokryjeme povrch torty šľahačkou. Ozdobíme pomarančovou kôrou, plátkami pomarančov i celými pomarančmi, ktoré pripomínajú veľkonočné vajcia. Alebo môžete na zdobenie použiť malé čokoládové vajíčka, ostatné je už na vašej fantázii.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať