Crepes Suzette
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
ml
mlieko
50
ml
voda
100
g
hladká múka
20
g
maslo
1
KL
práškový cukor
1
ks
žĺtok
2
ks
vajce
olej
soľ
Omáčka
300
ml
pomarančová šťava
400
ml
pomarančový likér (Grand Marnier)
6
kociek
cukor
1
ks
pomaranč
50
g
maslo
postup
1.
Preosejeme múku spolu so soľou a cukrom, pridáme vajce, žĺtok a polovicu mlieka, ktoré sme zmiešali s vodou. Zo surovín vypracujeme husté cesto, ktoré za stáleho miešania zriedime so zvyšnou tekutinou. Na záver primiešame roztopené maslo a takto pripravené cesto necháme na pol hodinu odstáť na chladnom mieste, aby múka napučala, čím cesto zhustne.
2.
Menšie množstvo tuku zohrejeme na panvici, na ktoré nalejeme cesto krúživým pohybom panvicou ho zalejeme po celej ploche na tenkú palacinku. Palacinku pečieme približne minútu, až kým okraje trošku nezhnednú a nezvlnia sa. Potom palacinku obrátime. Z druhej strany ju budeme piecť kratšie.
3.
Omáčka: Kocky cukru potierame o kôru pomaranča, aby získali arómu. Maslo roztopíme na panvici, pridáme cukor a zohrievame asi 2 minút za stáleho miešania. Následne prilejeme pomarančovú šťavu a omáčku pomaly zredukujeme na asi 1/3 objemu.
4.
Hotové palacinky preložíme na polovicu, potom na štvrtinky a vložíme ich do panvice s omáčkou a necháme ich tu prehriať 2 minúty. Nakoniec ich prelejeme likérom, zapálime a flambujeme. Potom môžeme palacinky servírovať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.