Oledeje s jablkami
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
hladká múka
10
g
droždie
250
ml
mlieko
1
KL
krupicový cukor
3
ks
jablko
tuk na pečenie
maslo
med
soľ
postup
1.
Pripravíme si kvások z cukru, droždia a trošky vlažného mlieka a potom ho necháme vykysnúť. Prilejeme zvyšné mlieko, preosiatu múku so štipkou soli a jablká, ktoré buď nastrúhame alebo nadrobno nakrájame. Takto pripravené cesto dôkladne premiešame a necháme ho kysnúť na teplom mieste pol hodinu.
2.
Na panvici na lievance budeme piecť z cesta väčšie lievance, ktoré by mali byť hrubé približne 1,5 cm. Keď sú dopečené hneď ich pokvapkáme roztopeným maslom, potrieme tekutým medom a servírujeme.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.