Kysnuté lievance
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
hladká múka
500
ml
mlieko
20
g
droždie
2
ks
vajce
1
PL
cukor
tuk na pečenie
soľ
postup
1.
S cukrom rozmiešame droždie a troškou vlažného mlieka. Necháme vykysnúť kvások, potom prilejeme zvyšné mlieko, vajcia a preosiatu múku so štipkou soli, dôkladne premiešame a necháme kysnúť na teplom mieste približne pol hodinu.
2.
Na rozohriatom tuku budeme piecť z cesta lievance, ktoré by mali mať hrúbku približne 1 cm a budeme ich držať v teple. Môžeme servírovať so slivkovým lekvárom, ovocím alebo rôznymi omáčkami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.