Pridať recept

Jahodové zabaglione

ingrediencie

200 ml
dezertné víno
300 g
jahody
100 g
práškový cukor
180 g
krupicový cukor
1 ks
vajce
5 ks
žĺtok
1 PL
vanilkový cukor
1 KL
citrónová kôra

postup

1.
Vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtky, vajce a krupicový cukor do peny. Budeme stále miešať a pomaly prilievame víno a šľaháme, až kým pena nie je hustá a nezdvojnásobí svoj objem. Na záver primiešame vanilkový cukor a citrónovú kôru.
 
2.
S cukrom krátko povaríme jahody a dáme ich do pohárov, ktoré zalejeme teplotu penou. Môžeme ozdobiť pred podávaním celými jahodami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Nostalgické dobroty z čerstvých jahôd
Pripravte si s nami nostalgické pochúťky: Šľahačkový pohár, jahodová dreň či roláda
Jahodové maškrty, ktoré odolali času a sú stále populárne aj dnes.
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.
Kto má rád jahody, mal by o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Ten, kto má rád jahody, by mal o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Vychutnávate si sezónu jahôd naplno? Tušíte však, čo sa stane, keď ich budeme jesť každý deň?
Jahody
Super zdravá maškrta: Jahody zlepšujú náladu i koncentráciu
Doprajte si jahody každý deň. Vždy vás odmenia dobrou náladou.
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...
Kontaminované jahody boli dodané aj na Slovensko! Zdravotníci odporúčajú dodržiavať tieto opatrenia
Kontaminované jahody mali byť dodané aj na Slovensko! Zdravotníci odporúčajú dodržiavať tieto opatrenia
Čerstvé jahody pochádzajúce z Maroka mali byť dodané aj na územie Slovenska, konkrétne do zariadenia...