Pridať recept

Zákusok z lístkového cesta

20
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
lístkové cesto

Piškót

3 ks
vajce
10 PL
kryštálový cukor
3 PL
olej
10 PL
polohrubá múka
1/2 ks
kypriaci prášok

Krém

600 ml
mlieko
150 g
práškový cukor
250 g
Helia
2 ks
Zlatý klas
trochu
džem

postup

1.
Lístkové cesto si rozdelíme na 2 polovice, každú jednu rozvaľkáme a upečieme. Necháme vychladnúť.
 
2.
Upečieme si piškótu, necháme vychladnúť.
3.
Urobíme si krém.
4.
Na jedno cesto si natrieme džem, natrieme plnku na plnku dáme piškótu, na piškótu natrieme džem a dáme plnku a prikryjeme druhým cestom. Posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Juhoslovanský krémeš
Juhoslovanský krémeš: Dokonalé splynutie orechového cesta a pudingového krému
Krémeše existujú v rôznych podobách. Tento je skutočne krásny a navyše v sebe ukrýva delikátny orechový korpus.
Fantastické medové rezy
Vianočná bleskovka, žiadne vaľkanie! Tento recept na medový krémeš priniesla kamarátka z Maďarska a nemá chybu!
Prinášame tradičný recept na medový krémeš priamo od našich južných susedov. Výborný koláč, ktorý...
Jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta
Ohromný jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta, oveľa lepší ako klasický! VIDEORECEPT
Výborný jablkovo-orechový krémeš, ktorý schová do vrecka aj ten tradičný.
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!