Pridať recept

Musaka z bravčového mäsa

ingrediencie

1 ks
cibuľa
40 g
masť
400 g
bravčové pliecko
soľ
mleté čierne korenie
3 ks
paprika
2 ks
rajčiak
1 PL
rajčiakový pretlak
2 ks
vajce
2 PL
mlieko
60 g
ementál
2 PL
kyslá lahôdková smotana
petržlenová vňať

postup

1.
Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na masti. Pridáme na kocky pokrájané mäso a opražíme. Osolíme, okoreníme, pridáme pokrájané papriky bez jadrovníkov, olúpané a pokrájané rajčiaky a rajčiakový pretlak.
 
2.
Trocha podlejeme a udusíme do mäkka. Rozšľaháme vajcia s mliekom a postrúhaným ementálskym syrom, zalejeme mäso a zapečieme vo vyhriatej rúre. Pokvapkáme smotanou a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...