Torta pre Davida
8
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
kryštálový cukor
5
ks
vajce
1
dl
voda
1
dl
olej
200
g
hladká múka
1
ks
kypriaci prášok
1
ks
vanilkový cukor
Krém
700
ml
mlieko
3
ks
Zlatý klas
300
g
Helia
250
g
práškový cukor
1
ks
esencia
500
g
marcipán
postup
1.
5 žĺtka vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom na penisto. Pridáme vodu a olej a dobre premiešame.
Prisypeme preosiatu múku, do ktorej sme pridali prášok do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z piatych bielkov. Pečieme na 180 stupňoch (elektrická rúra). Ak nám korpus vychladne rozrežeme ho na 3 diely, ktoré môžeme natrieť džemom.
2.
Krém: Mlieko si dáme zovrieť. Do vriaceho mlieka pridáme zlaté klasy rozmiešamé v troche mlieka. Spravíme si hustý puding ,necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame maslo s práškovým cukrom a po tom pridáme esenciu a vychladnutý puding. Spravíme si marcipán, do ktorého pridáme farbu, obalíme nim celú tortu a ľubovoľne ju môžeme ozdobiť.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.