Pridať recept

Kiwi zákusok

ingrediencie

6 ks
vajce
110 g
kryštálový cukor
110 g
polohrubá múka
2 PL
teplá voda
1 ks
kypriaci prášok

2.cesto

4 ks
vajce
75 g
kryštálový cukor
90 g
polohrubá múka
1 PL
teplá voda
1/2 ks
kypriaci prášok

Krém

400 ml
mlieko
1,5 balíčky
vanilkový puding
1 ks
vanilkový cukor
200 g
práškový cukor
250 g
Helia

Sirup

200 ml
kiwi sirup
200 ml
voda

postup

1.
Bielka vyšľaháme do tuha. Postupne po lyžiciach zamiešame cukor, potom žĺtka, vodu, a múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 12 minút. Cesto rozrežeme na 2 polovice.
 
2.
Bielka vyšľaháme do tuha. Postupne po lyžiciach zamiešame cukor, potom žĺtka, vodu, a múku zmiešanú s práškom do pečiva a pridáme zelenú potravinársku farbu. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 15 minút.
3.
Urobíme si krém. Z mlieka, vanilkového pudingu, vanilkového cukru si uvaríme hustú kašu. V druhej miske si vymiešame heliu s práškovým cukrom. Do maslovej hmoty pomaly zamiešavame vychladnutú pudingovú kašu. Pripravenú plnku si rozdelíme na dve časti a z každej časti odoberieme jednu kopcovitú lyžicu plnky a dáme ju do tretej misky (použijeme na potretie vrchu).
4.
V hrnci privedieme do varu vodu s kiwi sirupom a necháme trochu vychladnúť (sirup nemusíme variť, stačí keď odstavíme hneď ako sa objaví prvá bublinky).
5.
Spodný plát bieleho cesta natrieme jednou polovicou plnky. Na vanilkovú plnku položíme zelený plát cesta a jemne popritláčame. Zelený plát cesta popicháme vidličkou a polejeme ešte teplým kiwovým sirupom. Chvíľu počkáme, nech sa sirup vsiakne, a potom nanesieme druhú polovicu vanilkovej plnky.
6.
Na plnku položíme druhý plát bieleho cesta. Celý koláč zaťažíme a necháme odstáť minimálne hodinu. Polejeme čokoládovou polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať