Pridať recept

Kapusta s mäsom na spôsob à la Iva

ingrediencie

10,5 kg
bravčový bôčik
1 kg
kyslá kapusta
2 kg
zemiaky
1 ks
mrkva
1 ks
cibuľa
2 ks
cesnaku
1 ks
paradajka
vegeta
grilovacie korenie
sójová omáčka
mletá červená paprika
petržlenová vňať
sušená zelenina
kmín
soľ
kryštálový cukor
ks
maslo
olivový olej

postup

Umyjeme si mäso a narežeme na hrubšie plátky a necháme ho pripravené v mise. Pripravíme si cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, sójovú omáčku, vegetu, grilované korenie, mletú červenú sladkú papriku, sušenú petržlenovú vňať, sušenú zeleninu, kmín, sójovú omáčku polosladkú, 1 ks čerstvej paradajky, soľ a olivový olej. Do kuchty nalejeme iba trochu olivového oleja, dáme narezanú cibuľu na hrubšie kúsky aj cesnak a necháme ich speniť do sklovitá, potom pridáme bôčik narezaný na hrubšie plátky, ktoré sme si pripravili vopred, osolíme ho a necháme ho dusiť v odkrytej kuchte. Pomaly pridávame vegetu, grilované korenie, mletú červenú sladkú papriku, sušenú petržlenovú vňať, sušenú zeleninu, kmín, sójovú omáčku polosladkú iba trocha, 1 ks čerstvej paradajky, ktorú pokrájame na kúsky a dobré premiešame a zalejeme vodou nie iba na spodok a nie nad mäso, ale iba tesne pod vrch mäsa, lebo mäso pusti ešte svoju šťavu. Zakryjeme kuchtu a necháme dusiť asi tak 15 až 20 minút. Medzi tým si umyjeme kyslú kapustu 1 až 2 krát, podľa svojej chuti, či chcete menej kyslú, alebo viac kyslú. Do hrnca, alebo do woku si dáme olivový olej, necháme ho zohriať, medzi tým si nastrúhame 1 ks mrkvy na drobno jednu polovicu a druhú na hrubšie kúsky, potom mrkvu vysypeme do hrnca, alebo woku (pozor na prskanie oleja), a vložíme do hrnca, alebo woku kyslú umytú kapustu. Pridáme soľ, grilované korenie a vegetu iba trochu, sušenú petržlenovú vňať a zalejeme vodou iba trochu. Prikryjeme pokrievkou a sem tam premiešávame, až do mäkka. Pred koncom nasypeme do kapusty kryštálový cukor podľa chuti (či máte radi sladšiu, alebo kyslú), ale má mať chuť doslova sladkokyslú, vtedy je dobrá. Zoberieme zemiaky, ošúpeme ich, pokrájame na drobné kocky a dáme ich variť do hrnca s vodou. Osolíme ich, pridámekmín a sušenú petržlenovú vňať. Ak sú zemiaky uvarené precedíme a pretlačíme ich, potom pridáme ½ čerstvého masla, alebo rámy a dobré premiešame. Prajem dobrú chuť!
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Dusená kapusta
Ako pripraviť najlepšiu dusenú kapustu? Overený recept, s ktorým sa vždy podarí
Kapustu – typickú jesennú zeleninu si v tomto období vychutnávame v rôznych formách. Surovú pridávame...