Pridať recept

Studená ovocná polievka à la Ivet

ingrediencie

60 dkg
višne
16 dkg
kryštálový cukor
8 ks
klinčeky
1 ks
celá škorica
2 dl
smotana
2 dl
mlieko
5 dkg
hladká múka
1 dl
červené víno
3 cl
rum

postup

Z višní odstránime kôstky a v 7,5 dl vody začneme variť, pridáme cukor, klinčeky a škoricu (zaváraninové višne stačí variť 15 min, čerstvé treba viac). Keď je višňa už mäkká, odstavím z ohňa a nechám asi 1 hod vychladnúť. Vyberiem škoricu a klinčeky a ručným mixérom rozmixujem. Vrátim višňový krém na oheň, prilejem vopred zohriate mlieko zmiešané so smotanou a hladkou múkou a prevarím. Prilejem červené víno a odstavím z ohňa. Na konci pridám rum. Pred podávaním sa môže zdobiť šľahačkou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať