Pridať recept

Šomló halušky

ingrediencie

I.cesto

3 ks
vajce
3 PL
kryštálový cukor
3 PL
hladká múka
kypriaci prášok do pečiva

II.cesto

3 ks
vajce
17 dkg
kryštálový cukor
2 dkg
kakao
3 PL
voda
7 dkg
hladká múka

Poleva

2 dl
mlieko
1 ks
pomarančová kôra
3 PL
rum

postup

Najprv upečieme obidva druhy cesta. I. cesto: rozdelíme žĺtok od bielok, žĺtky dôkladne vymiešame s cukrom a kypriacim práškom, potom postupne pridáme múku a vyšľahané bielka. Cesto vylejeme do menšej (asi 20x25 cm) pekáča, ktorý bol vymastený a dal sa do neho aj papier na pečenie. Dáme do zohriatej rúry, pečieme asi 15 min (skúška či je cesto upečené), vyberieme z rúry a z pekáča a na doske necháme vychladnúť. II. cesto: dôkladne vymiešame žĺtky s cukrom, kakaom a vodou, postupne pridáme múku a vyšľahané bielko a upečieme ako I. cesto. Kým sa pečie II. cesto, v 2 dl mlieka prevaríme kôrku pomaranča, prescedíme a pridáme rum. Keď sa obidva druhy cesta vychladli, pokrájame na asi 2x2 cm kocky, pomiešame vo väčšej umelohmotnej nádobe a polejeme s pomarančovo-rumovým mliekom a dáme do chladničky asi na 3-4 hod. Uvaríme vanilkový puding klasickým spôsobom a necháme vychladnúť. Roztopíme čokoládu nad parou pridaním masla. Vyšľaháme šľahačku. Podávanie: kopček cesta polejeme už studeným pudingom, čokoládou a šľahačkou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Halusky
1. ročník detských majstrovstiev vo varení a jedení bryndzových halušiek
Letné prázdniny sa už začali a školáci majú pred sebou kopu krásnych výletov a zážitkov. V sobotu 7. júla...
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
Fotorecept: Kukuričné halušky so sladkým tofu a kokosom
TOP 5 receptov na halušky: Tradičné i menej rozšírené recepty na slovenskú klasiku
Ktoré recepty na halušky sú vaše najobľúbenejšie? Prvé miesto prekvapivo nepatrí bryndzákom...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.