Zapekaný cestovinový pekáč
6
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
pohár
cestoviny
1/2
kg
paradajkový pretlak
1
pohár
cibuľa
2
KL
sušená bazalka
1
pohár
syr Ricotta
1/4
pohár
parmezán
1
ks
vajce
2
balíčky
mozzarella
mleté čierne korenie
2
ks
klobása
postup
1.
Rúru predhrejeme na teplotu 190 °C a cestoviny uvaríme podľa návodu.
2.
Uvaríme klobásy a nakrájame ich na malé kúsky. Pridáme k nim nasekanú cibuľu, soľ, mleté čierne korenie. Zmes primiešame k uvareným, scedeným cestovinám.
3.
V malej mise zmiešame riccottu, nastrúhaný parmezán, paradajkový pretlak a vajcia.
4.
Cestovinovú zmes preložíme do zapekacej misy, polejeme zmesou z paradajkového pretlaku a posypeme nastrúhanou mozzarellou.
5.
Zapekaciu misu prikryjeme alobalom a vložíme zapiecť do rúry na 25 - 30 minút. 10 minút pred dopečením alobal odtránime.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.