Pridať recept

Zapekaný cestovinový pekáč

6
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1/2 pohár
cestoviny
1/2 kg
paradajkový pretlak
1 pohár
cibuľa
2 KL
sušená bazalka
1 pohár
syr Ricotta
1/4 pohár
parmezán
1 ks
vajce
2 balíčky
mozzarella
mleté čierne korenie
2 ks
klobása

postup

1.
Rúru predhrejeme na teplotu 190 °C a cestoviny uvaríme podľa návodu.
 
2.
Uvaríme klobásy a nakrájame ich na malé kúsky. Pridáme k nim nasekanú cibuľu, soľ, mleté čierne korenie. Zmes primiešame k uvareným, scedeným cestovinám.
3.
V malej mise zmiešame riccottu, nastrúhaný parmezán, paradajkový pretlak a vajcia.
4.
Cestovinovú zmes preložíme do zapekacej misy, polejeme zmesou z paradajkového pretlaku a posypeme nastrúhanou mozzarellou.
5.
Zapekaciu misu prikryjeme alobalom a vložíme zapiecť do rúry na 25 - 30 minút. 10 minút pred dopečením alobal odtránime.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Urobte najlepšiu večeru na svete za 25 minút! Americké CHOP SUEY, tento bleskový kastról budete chcieť robiť každý deň
Urobte najlepšiu večeru na svete za 25 minút! Americké CHOP SUEY, tento bleskový kastról budete chcieť robiť každý deň
Nestojte dlho pri sporáku a pripravte si tieto úžasné cestoviny. Hotové sú do pár minút!
Pečená kukurica
Jedlá sa pečú takmer samé! Vydrží všetko a urobíte v ňom najviac receptov, máte ho doma? Ak nie, ihneď to napravte
Aj vy preferujete recepty s jednoduchou prípravou? Máme pre vás skvelý tip! Zaobstarajte si perfektného...
Varenie cestovín
Nerobíte ich aj vy? Toto je 5 najčastejších chýb, ktoré pri varení cestovín robí každý!
Každý miluje cestoviny. Ich veľkou výhodou je, že sú hotové za pár minút a ich príprava je celkom...
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...