Poľovnícke klobásy v lístkovom ceste
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
lístkové cesto
1
ks
vajce
Klobásy
10
kg
mäso z diviny
120
g
cesnaku
200
g
soľ
20
g
mleté čierne korenie
10
g
rasca
10
g
mletá červená sladká paprika
10
g
mletá štipľavá červená paprika
2
g
muškátový kvet
1
g
ďumbier
1
g
majorán
1
dl
voda
postup
1.
Mäso odblaníme, pokrájame na kocky, pridáme cesnak a soľ, premiešame a dáme do kameninovej nádoby odležať na niekoľko dní pri 2°C.
2.
Potom zmes zomelieme, pridáme všetky koreniny, vodu a poriadne premiešame. Zmes necháme postáť 3 hodiny a naplníme ňou umyté bravčové črevá. Klobásy vyúdíme v udiarni.
3.
Na pomúčenej doske rozvaľkáme lístkové cesto a pokrájame ho na dvoj- centimetrové pásy, do ktorých obalíme vyúdené klobásy. Cesto natrieme rozšľahaným vajcom a upečieme vo vyhriatej rúre.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.