Pridať recept

Pikantné pirôžky

ingrediencie

1 balíček
lístkové cesto
1 ks
bielok
štipiek
soľ
štipiek
rasca

Plnka

200 g
sterilizované lečo
trochu
olej
1 ks
cibuľa
1 PL
hladká múka
100 g
obyčajné párky
2 PL
pikantný kečup
štipiek
soľ
1 strúčik
cesnaku
štipiek
oregano
štipiek
mleté čierne korenie
1 ks
vajce

postup

1.
Na pomúčenej doske rozvaľkáme rozmrazené lístkové cesto na hrúbku 4 mm. Nakrájame ho na menšie štvorčeky, do stredu každého dáme trochu vychladnutej plnky, cesto preložíme do trojuholníka a kraje dobre pritlačíme. Plnené pirôžky poukladáme na plech, potrieme vyšľahaným bielkom so soľou a posypeme rascou. Pečieme v dobre vyhriatej rúre.
 
2.
Plnka: Lečo scedíme a nasekáme na drobné kúsky. Na rozohriatom oleji opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme hladkú múku a urobíme zápražku. Zalejeme trochou vody, nálevom z leča a pri mernej teplote niekoľko minút varíme na hustú omáčku. Potom pridáme párky nakrájané na drobné kocky, kečup, soľ, pretlačený cesnak, lečo, oregano, čierne korenie a spolu povaríme. Nakoniec zahustíme rozšľahaným vajcom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Bravčový plátok s jemne pikantným lečom
Letná pochúťka z Maďarska za 15 minút! Husté, sýte a lacné jedlo na tie najlepšie spôsoby, takto sa lečo už nikdy nerozvarí a bude krásne chrumkavé!
Výborné letné jedlo z mála surovín a hotové bleskovou rýchlosťou. Vyberte si recept podľa vlastnej chuti...
Dobrá plnka premení vaše mäso na delikatesu
Zdajú sa vám vaše mäsové recepty jednotvárne? Pridajte do nich zaujímavú plnku a hneď budete mať z toho...
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako vatička. Ak ich raz vyskúšate, iné robiť nebudete
Jemné cesto, bohatá plnka a chuť perfektná. Do cesta nejde vajce, ale tajomstvo spočíva v inej surovine, toto je ona!
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta a absolútne fantastické
Bryndzové pirohy sú fantastické, ale tieto sú oveľa chutnejšie! Zvonka krásne chrumkavé, vo vnútri úžasne...
Nikdy ho nepridávajte do pirohov! Budú tvrdé a nebudú chutiť tak, ako majú. Toto je tajomstvo mäkkých a chutných pirohov
Nikdy ho nepridávajte do pirohov! Budú tvrdé a nebudú chutiť tak, ako majú. Toto je tajomstvo mäkkých a chutných pirohov
Pirohy sú jedným z našich najobľúbenejších jedál. Radi ich pripravujeme na sladko alebo na slano. A hoci je...